copii-vacante
25/03/2015 De Mihaela Turcu 0

3 motive sa-ti iei copiii in vacanta

Vacantele sunt asteptate cu drag atat de catre cei mici cat si de catre adulti. Ce poate fi mai frumos decat sa mergi intr-un loc cu o priveliste unica si sa te bucuri de relaxare alaturi de cei dragi tie? Iar cand familia se mareste, vacantele devin si mai frumoase si mai bogate.

Unii parinti merg in vacante fara copii pentru a avea mai multa intimitate si pentru a se bucura de „timpul lor.” Insa o vacanta cu copiii poate aduce parintilor foarte multe beneficii. Ceea ce nu trebuie sa faca niciun parinte este sa renunte la bucuriile ce ii faceau viata mai frumoasa pentru ca a aparut un bebelus in peisaj.

De ce sa-ti iei copiii in vacante?

copii-vacante

Sursa foto: dansam.ro

1. Cunoastere – copii au abilitatea de a absoarbe tot ce se intampla in jurul lor. Astfel procesul de cunoastere se realizeaza mai repede, mai eficient si intr-o maniera mai placuta. Copii isi amintesc chiar si cele mai mici detalii din vacante (fie ca ii dai lectii de matematica, istorie sau geografie) si asta ii ajuta sa isi imbunatateasca cultura generala fara sa li se para o corvoada. Iar legatura dintre parinti si copil devine si mai puternica.

2. Toleranta – nu exista metoda mai buna de a-ti invata copilul despre toleranta. La o varsta frageda copii nu sunt inca obisnuiti cu conceptul de rasism si prejudecati. Impactul cu alte culturi sau oameni ce provin dintr-un alt mediu ii va invata sa fie mai deschisi si sa accepte oamenii asa cum sunt. O lectie extrem de importanta si pentru adulti!

3. Altfel de relatie – calatoriile dese cu familia imbunatatesc considerabil relatia dintre parinti si copii. Acestia invata unii de la altii si devin mai uniti si mai fericiti. Cantecele, jocurile sau discutiile din masina contribuie la formarea unor amintiri unice de care copii isi vor aminti cu placere.

Ce mai asteptati? Data viitoare cand mergeti in vacanta luati-i si pe cei mici!