somn-fara-haine
06/10/2015 De Dana 0

5 Beneficii Ale Somnului Fără Haine

Se vorbește prea puțin despre dormitul fără haine, în costumația purtată multă vreme de Adam și Eva. Această costumație este preferată în special în zilele toride de vară, când este pur și simplu prea cald să dormi în pielea ta, ca să nu mai vorbim de haine.

Pe lângă un grad mai mare de confort, dormitul fără haine are și alte avantaje ce nu trebuie ignorate. Începând cu avantajele de ordin fizic și terminând cu cele de ordin psihologic, dormitul fără haine trebuie practicat cât mai des. Uite cele 5 beneficii ale somnului fără haine:

  1. Te ajută să dormi mai bine

Dormitul fără haine permite ca temperatura corpului să fluctueze natural. Pe parcursul zilei aceasta se schimba, încercând să se adapteze la nivelul de energie de care ai nevoie. În timpul zilei porți haine care te protejează de factorii externi, însa noaptea, acest lucru nu este necesar pentru că hainele nu permit temperaturii corpului să se schimbe de una singură. Astfel, te vei trezi transpirând înainte să apuci să te odihnești cum trebuie.

2. Te ajută să slăbești

Asta ne place să auzim. Somnul este indicat atât în curele de slăbire, cât și pentru a avea un stil de viață sănătos. Dormitul fără haine te ajută să elimini colăceii de pe burtică. Cum? Hormonii de creștere, precum cortisolul sunt produși pe timpul nopții într-un grad mai mare, pentru a-ți asigura mai multă energie în dimineața următoare.

Însă, atunci când somnul nu este unul de calitate vei produce mai mult cortizol decât trebuie, fapt ce va duce la creșterea apetitului în dimineața următoare. Și, poate că un apetit mai ridicat nu e chiar cea mai bună soluție atunci când vrei să slăbești.

3. Te ajută să ai o viață sexuală mai activă

Parcă nu am avea nevoie de studii care să ne convingă ca dormitul fără haine duce la o viață sexuală mai activă. Dar, acestea chiar există. Contactul dintre două persoane ajută creierul să producă mai multă oxitocină. Acesta este un hormon ce reduce nivelul de stres din organism și încurajează aproprierea dintre parteneri.

4. Te face mai atractiv/ă

Ritualul tău de frumusețe ar putea avea de suferit dacă alegi să dormi în pijamale. Conform cercetătorilor, o temperatură a corpului ridicată impiedică organismul să elibereze hormoni anti-îmbătrânire.

Când organismul este înfierbântat nu va putea elibera melotonina și hormoni de creștere. Melotonina este necesară pentru un somn odihnitor, în timp ce hormonul creșterii ajută pielea și părul să se regenereze.

5. Te ajută să îți menții sănătatea organelor reproductive

Atât bărbații, cât și femeile își pot menține sănătatea organelor reproductive făcându-și un obicei din a dormi fără haine. Cu ajutorul acestui obicei, femeile pot ține la distanță problemele vaginale. Cum? Bacteriile se dezvoltă în medii umede și călduroase. Dormitul fără haine împiedica bacteriile să se mai dezvolte atât de repede.

Aceste beneficii se aplică și în cazul bărbaților. Dormitul fără haine poate îmbunătăți calitatea spermei, crescând în același timp fertilitatea.

Așadar, atunci când ai parte de un somn odihnitor avantajele nu întârzie să apară. Ești mai puțin stresat, mănânci mai puțin și te simți mult mai bine. Așa că, de ce să nu încerci?