04/08/2015 De Mihaela Turcu 0

5 lucruri ce accentueaza greata in timpul sarcinii

Unul din primele simptome care anunta o femeie ca va fi mamica este greata care apare in special dimineata. Desi fiecare organism are sensibilitatea sa, greata nu iarta multe femeii. Din contra, in unele cazuri exista anumite alimente care accentueaza senzatia de greata. Cele mai populare sunt urmatoarele:

5 lucruri care accentueaza greata in timpul sarcinii

1. Pasta de dinti – unul din cele mai important produse de ingrijire, pasta de dinti, este o necesitate. Insa mirosul de menta s-ar putea sa iti dea batai de cap si acest lucru nu este deloc favorabil sanatatii tale dentare. Solutia: cumpara o pasta fara un miros pregnant sau incearca sa iti prepari pasta de dinti acasa.

2. Supermarketurile – bine, acestea nu sunt lucruri, insa o plimbare pe la raionul de mezeluri, peste sau detergenti iti poate acutiza senzatia de greata. Incearca sa eviti aceste raioane sau incearca sa-l trimiti pe sot mai des la cumparaturi.

Sursa foto: spynews.ro

Sursa foto: spynews.ro

3. Ciocolata – nu, Doamne, de ce? Una din cele mai ciudate aversiuni ce pot aparea pe parcursul sarcinii este cea fata de ciocolata sau prajituri. Ne asteptam la o senzatie usoara de greata dupa 6-7 kg de ciocolata ingerate, dar doar mirosind-o? Asta da tortura!

4. Transportul in comun – nici acesta nu intra la categoria de lucruri, insa cu siguranta isi poate lasa amprenta asupra stomacului tau. In special cand si micutul din burtica isi cere drepturile. Orice miros, fie el de carburant sau de lipsa sapunului poate agrava senzatia de greata si poate cauza neplaceri. Cel mai bine este sa eviti astfel de mijloace de transport si sa incerci sa mergi pe jos sau sa folosesti autoturismul personal.

5. Condimentele – daca erai o fana infocata a condimentelor inainte sa ramai insarcinata si acum constati ca nici macar nu le mai poti privi in ochi, cu parere de rau iti spun ca va trebui sa renunti la ele. Condimentele pot irita stomacul si iti pot cauza senzatii severe de greata in special daca sunt combinate cu mancaruri grase.

Cum poti combate senzatia de greata?

Cele mai la indemana remedii pentru greata sunt alimentele acrisoare precum lamaia si ghimbirul sau menta. Mamicilor, aveti alte sfaturi utile?