woman sewing while sitting on chair
26/01/2023 De Dana 0

5 Motive sa apelezi la serviciile unui croitor

Desi s-ar putea sa fii suficient de priceput pentru a-ti face reparatii minore la multe articole de imbracaminte, exista momente in care este mai bine sa apelezi la un croitor expert. Poate ca stii sa muti un nasture sau poate ca poti repara o cusatura desfacuta, insa daca este nevoie de ceva mai substantial, ar fi mai bine ca treaba sa fie facuta de un specialist in domeniu. Din fericire, exista suficienti profesionisti calificati pe piata.

Iata principalele 5 motive pentru a apela la un specialist in croitorie:

1. Echipament de cusut profesional

Specialistii care lucreaza intr-un atelier de croitorie dispun, in mod cert, de fel si fel de echipamente si masinarii proiectate pentru a indeplini anumite functii, reusind astfel sa realizeze cusaturi de calitate ridicata. De exemplu, folosind o masina de tiv profesionala, croitorul va reusi sa-ti faca un tiv aproape invizibil intr-un timp extrem de scurt, lucru pe care nu ai putea sa il faci tu, de unul singur. Instrumentele excelente accelereaza munca de calitate in orice profesie, inclusiv in croitorie.

2. Haine mai frumoase si mai confortabile

Articolele de imbracaminte cumparate “de pe raft” sunt facute pentru a se potrivi tipurilor de corp standard. Daca tu ai o conformatie putin atipica, iar cele mai multe piese vestimentare din magazine iti sunt nepotrivite, cel mai bine ar fi sa apelezi la un specialist in croitorie care sa iti ajusteze acele piese vestimentare cumparate sau chiar sa iti croiasca articolele pe care ti le doresti.

person in black and gray long sleeve shirt holding brown wooden board
Photo by cottonbro studio on Pexels.com

3. Reimprospatare a garderobei

Croitoria este o modalitate ieftina excelenta de a-ti reimprospata garderoba. Ai un articol de imbracaminte pe care l-ai iubit cand l-ai achizitionat, dar nu ti se mai potriveste tocmai bine acum, asa ca a ajuns sa stea nefolosit in dulapul tau? Ia-l si du-l la croitor pentru a-l ajusta!

4. Haine care dureaza mai mult

Croitorii nu pot repara totul, dar fermoarele rupte, rupturile in cusaturi si alte probleme pot fi reparate cu usurinta.

5. O completare a siluetei

Pentru persoanele care au siluete de marimi foarte mari sau pentru nenumaratele alte situatii pentru care industria modei mainstream nu proiecteaza, croitoria este o modalitate usoara de a te simti mai bine in hainele pe care vrei sa le porti. Pantaloni prea scurti? Camasa lasata in partea superioara a corpului? Croitoria poate repara orice astfel de problema.