28/04/2019 De razvan 0

5 Semne subtile ale sarcinii pe care multe gravide le ignora

Atunci cand incearca sa ramana insarcinate, cele mai multe femei cu greu asteapta sa treaca doua-trei saptamani dupa ovulatie pentru a cumpara un test de sarcina. Stiai insa ca nu este nevoie sa astepti atat pentru a afla daca esti sau nu insarcinata? Sarcina vine cu cateva simptome inca din prima saptamana, simptome care sunt destul de subtile, insa care sunt destul de concludente.

Iata 5 dintre primele simptome ale sarcinii, care deseori trec neobservate:

1.Schimbari bruste de dispozitie. Nu devii emotionala si predispusa la „baby blues” doar dupa ce copilul se naste. Modificarile hormonale te pot face sa te simti moody si emotionala inca din primele zile de sarcina. Asadar, daca iti vine sa plangi instantaneu din ceva banal sau daca te bucuri brusc dintr-un oarecare motiv, sa stii ca hormonii sunt de vina.

2.Nevoia de a urina devine mult mai frecventa. Urinarea frecventa este un simptom comun in stadiile tardive ale sarcinii, aparand datorita faptului ca fatul creeaza presiune asupra vezicii urinare. Dar acelasi simptom este normal si in primele etape ale sarcinii si se intampla din acelasi motiv. Uterul gravidei incepe sa creasca, iar aceasta umflare pune presiune asupra vezicii urinare. Mai mult, rinichii incep sa lucreze mai mult, stimuland astfel cresterea productiei de urina.

Imagini pentru trombofilia

3. Gingiile devin dureroase. Stiai ca pana si gingiile iti pot spune daca esti sau nu insarcinata? Ei bine, acestea sunt o parte din corp care este afectata de nivelul crescut de progesteron. Datorita acestui hormon de sarcina, fluxul de sange creste la nivelul gingiilor, facandu-le mai sensibile. Ca urmare, gingiile se inflameaza, devin dureroase si pot sangera cu usurinta chiar si la simplele atingeri cu periuta de dinti.

4.Apar dificultatile de respiratie. Daca simti ca ramai fara aer in timpul rutinei obisnuite de exercitii fizice sau, pur si simplu, cand urci niste scari, inseamna ca ar trebui sa cumperi un test de sarcina cat mai curand. Aparitia acestui simptom se explica prin faptul ca nivelul de progesteron din corp creste, avand drept rezultat extinderea capacitatii pulmonare.

5.Apare un gust ciudat in gura. Senzatia de gust de metal in gura este si ea un simptom comun in primele zile de sarcina. Acest gust ciudat este de obicei persistent si ramane in gura si dupa ce ai avut parte de o masa savuroasa. Se pare ca aparitia gustului de metal in gura este cauzata de producerea cantitatii mari de estrogen.