02/11/2015 De Mihaela Turcu 0

5 simptome ciudate ale sarcinii

Toata lumea cunoaste simptomele unei sarcini: greata, varsaturi, intarzierea sau absenta ciclului menstrual, dureri de spate, etc. Insa nu toate femeile sunt la fel, asa ca exista si simptome mai putin intalnite atunci cand apare o sarcina in peisaj. Care sunt cele mai cunoscute simptome „rare” intalnite pana acum de specialisti?

Ce simptome trebuie sa te tina in alerta?

Constipatie – sunt femei care nici nu stiu ce inseamna cuvantul constipatie. Daca au ghinion vor afla in timpul sarcinii cand  nivelul de progesteron din organsim creste si incetineste tranzitul intestinal. Cum lupti impotriva acestui lucru? Incepi prin a consuma foarte multe lichide si sa consumi mai multe fibre. Astfel vei sti ca organismul tau are tot ce ii trebuie pentru a lupta impotriva constipatiei.

Sursa foto: copilul.ro

Sursa foto: copilul.ro

Varice – un organism ce se dezvolta are nevoie la randul lui de sange si oxigen. Din aceasta cauza venele trebuie sa suporte mai multa presiune drept pentru care apar varicele, acele zone inestetice si dureroase. Desi acestea nu se pot preveni, durerea se poate controla scazand presiunea. Cum facem asta? Se ridica picioarele si se mentin ridicate mai sus de nivelul burtii.

Congestie nazala – e ceva normal sa ai nasul infundat insa daca acest lucru devine o obisnuinta s-ar putea sa trebuiasca sa iti pui niste intrebari. Congestiile nazale sunt semne timpurii ale sarcinii astfel ca daca acestea apar cand vremea este foarte buna este indicat sa vizitati un medic.

Hemorozii – la fel ca si in cazul varicelor, hemoroizii obisnuiesc sa apara in cazul sarcinilor. Cele mai simple metode de protectie impotriva lor sunt prevenirea constipatiei si folosirea unor creme si unguente pentru usurarea durerilor.

Pete si par pe fata – desi parul pe fata nu este ceva ce o femeie isi doreste cu disperare, acesta poate aparea in timpul sarcinii. Nu e placut, dar face parte din realitatea cotidiana. Astfel ca daca inregistrezi o astfel de schimbare in organism este mai bine sa inlocuiesti vizita la cosmetica cu cea la medic.