semne sarcina
02/10/2014 De Mihaela Turcu Oprit

7 simptome ale sarcinii oferite de corpul tau

Corpul tau este primul care iti ofera indicii atunci cand vine vorba de o posibila sarcina. Daca asculti cu atentie ceea ce el are de spus vei putea sti foarte repede daca esti o fericita viitoare mamica sau nu.

Dar care sunt cele mai evidente semne?

1. Oboseala – nivelul progesteronului (un hormon cu rol sedativ) creste dupa conceptie asa ca vei simti nevoia sa dormi mai mult. Totodata corpul va incerca sa compenseze efortul depus pentru a ajuta embrionul sa creasca asa ca starea de oboseala se va accentua. Daca te simti obosita, odihneste-te fara regrete. Dupa nastere nu se stie daca vei mai beneficia de aceleasi posibilitati.

2. Dureri de spate – durerile de spate sunt normale deoarece bebelusul creste si exercita presiune asupra corpului. La acest lucru contribuie si surplusul de greutate si nivelul ridicat de hormoni care permite ligamentelor sa se inmoaie pentru a facilita nasterea (in acest caz greutatea este mai greu de sustinut si provoaca dureri).

semne sarcina

Sursa foto: one.ro

3. Mai poftesti? -poftele sunt semne clare ca cineva inauntrul tau are dorinte alimentare diferite de ale tale. Odata cu poftele dispare si pofta de amar deoarece corpul se apara de posibilele alimente ce ar putea fi toxice pentru bebelus.

4. Greturi – contrar „aparentelor” greturile de dimineata pot aparea in orice moment al zilei. Cauzele acestei stari pot fi cantitatea scazuta de glucoza din sange sau hormonii ce pot irita stomacul. In acest caz, mesele mici si dese sunt indicate in detrimetrul celor copioase si grele.

5. Urinare frecventa – acest lucru este determinat de hormonii de sarcina. Imediat dupa conceptie placenta secreta hormonul HCG (acelasi hormon depistat de testele de sarcina) care creste volumul de sange din pelvis, redand senzatia de urinare. Senzatia de urinare frecventa va persista pe timpul sarcinii si se va face simtit tot mai mult spre sfarsitul ultimului trimestru cand bebelusul va apasa pe vezica.

6. Sani sensibili – dupa conceptie corpul tau trebuie sa inceapa pregatirea pentru alaptare. Asta inseamna ca sanii se vor mari si se vor intari, fiind mai sensibili la atingere. Primul semn bun pentru femeile care sunt complexate de sanii mici.

7. Sangerari – atunci cand ovulul fertilizat se fixeaza pe mucoasa uterului apare o sangerare de fixare ce confirma aparitia sarcinii.

Aceste 7 semne prevestesc cu siguranta o sarcina. Cu toate acestea pentru a obtine o confirmare absoluta este indicata vizita la un medic de specialitate ce va poate face analize mai concrete. Astfel, cu un rezultat pozitiv in mana veti sti sigur ca trebuie sa incepeti cumparaturile pentru un nou membru al familiei.