18/04/2014 De Mihaela Turcu Oprit

Beneficii miraculoase ale masajului pentru viitoarele mamici

Vestea ca un nou membru se va alatura in curand familiei nu poate decat sa bucure un cuplu. Iar viitoarea mamica este cu siguranta incantata de noua experienta ce urmeaza sa ii schimbe radical viata. Insa, precum stiu toate mamicile, perioada sarcinii nu este lipsita de griji si discomfort. Din acest motiv, gravida trebuie sa beneficieze de un masaj prenatal care sa o faca sa se simta mai relaxata, fericita si sanatoasa.

Sursa foto: utilecopii.ro

Sursa foto: utilecopii.ro

Masajul gravidei aduce cu sine o serie de avantaje atat pentru mama cat si pentru fat. El ajuta la ameliorarea circulatiei sangvine, aduce mai mult oxigen si substante nutritive in organism si pregateste corpul pentru nastere.

Beneficiile masajului

Mitul conform caruia masajul dauneaza organismului in timpul sarcinii trebuie desfiintat. Atunci cand este realizat corespunzator, masajul gravidei poate aduce cu sine o serie de avantaje. Acesta poate elibera tensiunea acumulata in diferite zone ale corpului, poate usura si chiar elimina durerile de spate, umeri sau gat si poate suprima anxietatea si stresul.

Spre deosebire de alte tipuri de masaj, masajul prenatal nu foloseste tehnici bruste si se axeaza in special pe zonele cu probleme, evitand masarea burtii. Totodata, in procesul de masare se folosesc doar uleiuri naturale ce au proprietati calmante asupra mamei si a bebelusului.

Asadar, daca aveti o sarcina sanatoasa si va doriti sa ramaneti frumoasa, relaxata, lipsita de griji si fara dureri, va este recomandat masajul prenatal. Acesta poate face diferenta intre o mama stresata si una fericita. Si nu uitati ca starea dumneavoastra de spirit si de sanatate se transmite fatului. Astfel ca daca dumneavoastra aveti o dispozitie buna si sunteti sanatoasa, atunci si bebelusul dumneavoastra va fi la fel.

SANACAS ofera tratamente kinetoterapeutice la domiciliu.