test-sarcina-rapid
31/03/2014 De Dana Oprit

Cand ar trebui sa fac testul de sarcina?

Una din intrebarile cel mai des intalnite este: Cand ar trebui sa fac testul de sarcina? Sau, mai exact, „Cat de repede pot depista sarcina?”

test-sarcina-rapid

Sursa poza: depici.ro

Trebuie sa stiti ca au aparut teste de sarcina noi, care se pot folosi acasa detecteaza si cantitati reduse de hCG, de cca 5mlU/L. Cu aceste teste extrem de sensibile, puteti depista o eventuala sarcina cel mai devreme la 7 zile dupa data ovulatiei.

Implantarea apare undeva intre 7 si 10 zile dupa ovulatie, iar femeile produc cantitati diferite de hCG, care se dubleaza de obicei la interval de 2-3 zile. Este posibil totusi ca implantarea ovulului fecundat sa nu se fi produs inca sau sa nu produceti inca suficient de mult hCG astfel incat sa fie detectat de un test de sarcina uzual, folosit acasa.

Dar, pentru rezultate mai bune si mai sigure, este recomandat sa asteptati sa treaca 14 zile de la ovulatie sau sa asteptati sa vedeti daca va intarzie ciclul menstrual. Daca chiar ardeti de nerabdare, cel mai devreme puteti incerca sa faceti un test de sarcina la 7 zile de la momentul ovulatiei. Nu uitati insa ca un test de sarcina facut asa de devreme si care a iesit negativ nu este absolut sigur ca este negativ, el trebuie repetat si dupa ce ati observat o intarziere a menstruatiei.

Nu uitati: Cele mai bune rezultate ale unui test de sarcina sunt dupa 14 zile de la ovulatie.