31/03/2016 De Dana Rusu 0

Ce cantitate de alcool putem consuma pe timpul sarcinii

Sau altfel spus, cat alcool putem consuma intr-o zi obisnuita, fara ca dezvoltarea sanatoasa a fatului sa fie in vreun fel afectata… Hai sa vedem ce spun medicii si cum putem adapta recomandarile acestora la stilul nostru propriu de consum al diferitelor bauturi alcoolice!

Mai intai trebuie sa ne gandim la stilul nostru personal de consum. Daca, inainte de a ramane insarcinate, unele femei obisnuiau sa bea doua-trei cutii de bere rece dupa masa de pranz, altele savureaza un pahar decent de vin negru inainte de culcare, iar alte femei consuma ocazional, la diferite evenimente, cate 50ml de Martini sau alte bauturi fine.

Dupa cum stim cu totii, consumul excesiv de alcool sau consumul pe termen lung nu numai ca ne deterioreaza sanatatea dar ne afecteaza si viata privata, fiind un obicei urat.

Conform sfaturilor medicilor, este total contraindicat consumul excesiv de bauturi alcoolice in perioada sarcinii, dar vorbim aici de cazurile in care persoana consuma cativa litri bauturi alcoolice zilnic, zi de zi.

Vestea buna este ca nu exista date care sa fi facut legatura intre consumul decent de alcool si dezvoltarea anormala a fatului. Se pare ca este in regula sa consumam zilnic unul-doua pahare de vin, sau doua-trei beri, 100ml de Martini sau un cocktail-uri alcoolic.

Fiecare persoana este diferita si reactioneaza diferit la consumul de alcool. Trebuie sa tinem cont, totusi, si de faptul ca suntem altfel afectati de alcool atunci cand organismul este epuizat sau hranit necorespunzator.

Cu alte cuvinte, nu este necesar sa ne schimbam stilul de consum al alcoolului atat timp cat nu ne ridicam ametiti de la masa. Este important sa stim unde sa ne oprim, iar limita si-o cunoaste cel mai bine fiecare dintre noi.