saltea-antiescare
04/10/2019 De Dana 0

Ce este o saltea antiescare de tip fagure si de ce este eficienta?

Presiunea exercitata de greutatea corpului si de suprafetele pe care se afla acesta poate sa duca la aparitia unor rani, atata vreme cat pozitia nu se modifica constant. Aceste rani se numesc escare si sunt intalnite indeosebi la persoanele imobilizate la pat.

Cunoscute si sub numele de ulcer de presiune, escarele sunt deosebit de grave, putand duce chiar la deces in anumite cazuri.

Sursa poza: pervita.ro

Care sunt persoanele cu cel mai mare risc de a dezvolta escare?

Cei care risca sa dezvolte escare sunt cei care sunt imobilizati la pat, fie din cauza unei boli, fie din cauze precum supraponderabilitatea. De asemenea, exista si alte cauze care pot duce la aparitia acestor leziuni, cum ar fi stresul, poluarea, alimentatia sau sedentarismul.

Exista tratament antiescare?

Da, insa este destul de costisitor si stresant. Cea mai buna solutie este preventia, iar aceasta se poate face printr-u alimentatie corecta si prin folosirea unor produse impotriva escarelor. Printre acestea se numara si saltelele antiescare.

O saltea antiescare este un produs gandit special pentru prevenirea leziunilor, ajutand la evitarea presiunii asupra anumitor puncte din corp. Exista mai multe tipuri de saltele antiescare, insa salteaua de tip fagure este printre cle mai eficiente.

De ce salteaua de tip fagure?

Acest tip de saltea se remarca printr-o serie de caracteristici foarte interesante. Construita 130 de celule pneumatice, ofera o presiune care alterneaza. Practic, timp de 6 minute sunt umflate jumatate dintre celule iar 6 minute sunt umflate celelalte. Rezultatele sunt impresionante, in conditiile in care corpul se sprijina pe alte puncte de presiune, la fiecare 6 minute. In felu acesta, riscul de aparitie a escarelor este mult mai mic.

Pe piata exista mai multe variante de saltele antiescare de tip fagure,motiv pentru care este bine sa se acorde atentie fiecarui detaliu in momentul in care se achizitioneaza.

Conteaza foarte mult dimensiunea saltelei, care trebuie sa fie confortabila pentru pacient, conteaza materialul din care este realizata si numarul de celule pneumatice. De asemenea, nu trebuie sa lipseasca un kit de reparatie si informatii legate de greutatea maxima a pacientului.

Pe langa salteaua antiescare este indicat sa se foloseasca si alte produse, cum ar fi pernele antiescare si diverse accesorii. In ceea ce priveste accesoriile pentru saltea, sunt potrivite cearsafurile simple de bumbac. Pacientul trebuie sa fie imbracat cu haine cat mai confortabile, fara cusaturi sau cute, in asa fel incat pielea sa nu prezinte risc de a transpira si de a se rani.