18/11/2015 De Mihaela Turcu 0

Ce simptome anunta o sarcina periculoasa?

Sarcina reprezinta o perioada de schimbare in viata viitoarei mamici. Aceasta se confrunta cu un numar mare de simptome deoarece apar tot felul de modificari in organism. Este normal ca o viitoare mamica sa se resimta insa exista o diferenta intre simptomele normale si cele care ar trebui sa te faca sa mergi urgent la medic.

Durerile de burta – am fi tentati sa spunem ca durerile de burta sunt normale in timpul sarcinii dar nu e asa. Durerile ascutite sau severe ce apar in zona burtii nu reprezinta ceva normal si trebuie facuta o programare la medic pentru a putea face verificari amanuntite. In general aceste dureri pot fi semne ale unei afectiuni numite eclampsie sau a unei nasteri premature, a unui avort, fibrom, etc.

Sursa foto: drcarauleanu.ro

Sursa foto: drcarauleanu.ro

Sangerarile vaginale – atunci cand apar aceste sangerari creste si pericolul unui avort sau ale unor complicatii. Sangerarile vaginale pot fi cauzate de stres, frig, efort fizic sau contact sexual. In cazul in care acestea apar este recomandat sa cereti parerea unui medic cat mai curand cu putinta.

Vedere tulbure – este necesara o programare la medic in cazul in care apar probleme de vedere cum ar fi: vezi in ceata, dublu, pete luminoase sau vezi mai intunecat. Aceste semne pot semnala un inceput de preeclampsie si de aceea este foarte important sa iti suni medicul.

Umflarea mainilor, a picioarelor sau a fetei reprezinta un alt semnal de alarma in cazul in care reprezinta cea nou, persistent si dureros. Desi aceste umflaturi apar in special in a doua jumatate a sarcinii atunci cand sunt persistente ele reprezinta un semnal de alarma.

Febra – atunci cand ai febra ce depaseste 37,5 grade C dar nu ai gripa suna medicul a doua zi. Daca febra ajunge la 39 de grade suna medicul imediat deoarece ar putea sugera prezenta unei infectii. Iar febra ce trece de 38 de grade si persista pentru o lunga perioada de timp poate fi daunatoare pentru sanatatea bebelusului tau.

Nu trebuie sa fii o mama paranoica insa adu-ti aminte sa pastrezi o legatura stransa cu doctorul tau astfel incat sa poti apela la el cand ai dubii legate de sanatatea ta si a copilului tau.