port-bebe
23/03/2015 De Mihaela Turcu 0

Ce trebuie sa stii despre un port bebe?

Lumea moderna in care traim ne obliga sa gasim solutii eficiente la viata noastra aflata mereu in miscare. Iar atunci cand apare un nou membru al familie, treburile se complica si mai tare. De aceea aparitia port bebe-ului a ajutat foarte mult parintii care trebuie sa-i scoata pe cei mici la plimbare dar care trebuie sa duca la bun sfarsit si anumite sarcini precum cumparaturile sau plata facturilor.

Cum sa alegi un port bebe bun?

port-bebe

Sursa foto: micolino.ro

Exista numeroase lucruri ce trebuie avute in vedere atunci cand vrei sa iti achizitionezi un port bebe.

1. Produsul trebuie sa fie fabricat dintr-un material de calitate superioara, moale cu manere ergonomice si husa detasabila. El trebuie sa cantareasca putin (nu mai mult de trei kilograme) si sa ofere posibilitatea de a se monta pe carucior.

2. Port bebe-ul trebuie sa poata fi folosit in diferite modalitati. Cu el parintele poate sa poarte bebelusul in spate, lateral sau in fata. Totodata, el poate sustine atat bebelusii mici cat si pe cei mai mari (de pana la 1 an).

3. Acest produs trebuie sa fie reglabil pentru a-i putea oferi mamei posibilitatea de a se simti comfortabil in timp ce il poarta pe cel mic. Totodata, acesta trebuie sa ii ofere si bebelusului siguranta ca e aproape de mama lui indiferent de situatie. Avandu-l pe cel mic aproape de tine te va ajuta sa il linistesti atunci cand se sperie de zgomote sau cand i se face foame.

Atentie insa caci folosirea incorecta a port bebe-ului poate duce la probleme de sanatate atat pentru parinte cat si pentru copil: spondiloza, deviatii de coloana, rani sau blocarea cailor aeriene. De aceea este foarte important sa inveti folosirea corecta a port bebe-ului.

In primele luni de viata se recomanda pozitionarea bebelusilor intr-o pozitie anatomica asemanatoare cu cea pe care a avut-o in uter.  Insa ai grija ca bebelusul sa nu isi tina niciodata barbia lipita de piept deoarece se poate sufoca.

Port bebe-ul ii poate oferi mamei (sau chiar tatalui) sentimentul de siguranta si poate dezvolta legatura emotionala dintre cei doi. Asadar mamici, alegeti-va port bebe-ul potrivit pentru voi!