ceaiuri-sarcina
05/12/2014 De Mihaela Turcu 0

Ceaiuri interzise in timpul sarcinii

Ceaiurile naturale sunt mereu recomandate pentru tratarea diverselor afectiuni. Venind din natura acestea pot aduce o insanatosire rapida si pot scapa organismul de diferite afectiuni fara a produce efecte negative.

Cu toate acestea, in timpul sarcinii nu este recomandat consumul excesiv de ceai. De ce? Pentru ca atunci nu mai esti responsabila doar pentru sanatatea ta, cat si pentru sanatatea bebelusului. Iar ceea ce tie iti face bine lui ii poate face rau. In continuare poti descoperi o lista cu tipurile de ceai care ar trebui evitate pe parcursul sarcinii.

Ceaiuri interzise in timpul sarcinii

1. Coada soricelului – acest ceai se recomanda cu succes femeilor care au probleme cu menstruatia, insa din aceasta cauza el nu este recomandat femeilor insarcinate. Menstruatia pe timpul sarcinii poate pune in pericol dezvoltarea fatului.

2. Fenicul si anason dulce – aceste ceaiuri stimuleaza contractiile uterine. Nu doar ceaiurile reprezinta o problema. Se recomanda folosirea cu grija chiar si a condimentelor adaugate in mancare sau a uleiul de anason.

ceaiuri-sarcina

Sursa foto: unica.md

3. Scortisoara – in doze mari scortisoara este un stimulet uterin foarte bun, insa el poate fi adaugat in cantitati mici in mancare.

4. Frunzele de zmeur – acesta este un stimulent uterin si se recomanda folosirea sa in ultimele saptamani ale sarcini pentru a facilita nasterea. Insa trebuie evitata folosirea sa in primele trimestre.

5. Ceai verde – ceaiul verde este recunoscut pentru dozele mari de cafeina si pentru efectele sale diuretice. Tocmai din acest motiv el poate duce la deshidratare si la o absorbtie redusa de acid folic.

6. Salvia – aceasta planta contine substante amare si estrogene ce stimuleaza uterul. Acest tip de ceai nu este indicat nici in perioada de alaptare deoarece reduce cantitatea de lapte.

7. Rostopasca – rostopasca poate duce la declansarea menstruatiei si la stimularea contractiilor uterine. Pentru a evita pericolul nasterii premature este indicat si evitarea ceaiului de rostopasca.

Si nu uita: daca mama e sanatoasa si fericita atunci si fatul va fi la fel!