21/05/2021 De Dana 0

Cele mai întâlnite simptome ale unei sarcini

Ce trebuie să știi pentru a-ți da seama dacă ești însărcinată sau nu? Care sunt simptomele la care trebuie să fii atentă pentru a-ți da seama de acest lucru? În primul și în primul rând, primul semn se rezumă la întârzierea ciclului menstrual, întârziere urmată, bineînțeles, de câteva alte simptome precum cele pe care le voi menționa mai jos.

photo of hands touching baby bump
Photo by Jonathan Borba on Pexels.com
  1. Sâni umflați și sensibili la atingere – acest simptom se datorează în totalitate hormonilor prezenți în corp și este foarte asemănător cu felul în care ți se umflă sânii înainte de menstruație. Acest simptom care se rezumă la sensibilitate începe să dispară, însă, din a treia lună de sarcină, deoarece după această perioadă corpu tău s-a obițnuit cu schimbările hormonale.
  2. Greață și vărsături – s-a observat faptul că foarte puține femei nu suferă de acest simptome. De obicei, la majoritatea femeilor, greața și vărsăturile, apar după prima lună de sarcină, însă nu este exclus ca unele să prezinte aceste simptome chiar după primele două săptămâni de sarcină. În cazul acestora, ele încetează după primul trimestru de sarcină, fiind foarte puține ceazurile în care ele mai sunt prezente chiar și în al doilea trimestru de sarcină.
  3. Urinări frecvente – pe timp de sarcină, nivelul lichedelor din corp crește, mărindu-și fluxul de la rinichi spre vezica urinară. De cele mai multe ori, acest simptom este prezent după primele șase săptămâni de sarcină, urmând să ia amploare odată cu înaintarea în sarcină. Urinările frecvente se întâmplă datorită faptului că bebelușul se dezvoltă și crește presiunea aplicată pe vezică.
  4. Oboseală – datorită nivelului ridicat de progesteron din corp, energia va scădea și vor apăra senzații de oboseală, urmând ca acestea să se diminueze doar din al doilea trimestru de sarcină.
  5. Sensibilitate la anumite mirosuri – încă din primele zile de sarcină, foarte multe femei observă că le deranjează anumite mirosuri. Această premisă este valabilă și pentru anumite mâncăruri .
  6. Dureri de spate – la începutul sarcinii aceste dureri de spate sunt predominante. Este adevărat, acestea nu indică neapărat o sarcină, ele putând apărea și din diverse cauze precum postură incorectă a corpului sau suprasolicitare.
  7. Dureri de cap – este de remarcat faptul că schimbările hormonale și fluxul sangvin ridicat care apar în organism în timpul sarcinii pot duc la dureri frecvente de cap.
  8. Crampe uterine – pe măsură ce uterul crește pentru a-i face loc micuțului să se dezvolte, la începutul sarcinii, femeile prezintă de cele mai multe ori crampe uterine. Aceste crampe sunt foarte asemănătoare celor din timpul menstruației.