22/11/2019 De Dana 0

Cele mai populare mituri legate de sarcină

Astăzi ne aflăm aici pentru a afla adevărul din spatele miturilor legate de sarcină. Ești pregătit pentru adevăr?

Se speculuează, așadar, că:

Este imposibil să rămâi însărcinată prima data când faci sex neprotejat

Acesta este unul dintre cele mai frecvente mituri auzite, cum că este imposibil să rămâi însărcinată prima data când faci sex neprotejat. Acest mi teste eronat, bineînțeles. Ca urmare, oricând există posibilitatea să rămâi însărcinată dacă faci sex neprotejat, chiar și atunci când vorbim despre prima data. În cazul în care optezi pentru a face sex neprotejat și nu vrei să rămâi însărcinată este indicat să cauți alte metode de contracepție care să ți se potrivească.

Dacă faci sex în timpul ciclului menstrual nu poți rămâne însărcinată

După cum poate bine ai intuit, acest mi teste și el eronat. Este puțin probabil să rămâi însărcinată, însă nu este imposibil. În zilele dinaintea ovulației și în timpul acesteia, femeia este fertilă, astfel că în cazul unui ciclu menstrual scurt, momentul ovulației poate fi imediat după oprirea ciclului.

Altfel spus, perioada fertilă poate începe foarte devreme, când încă mai sunt sângerări.

Cel mai probabil este posibil să rămâi însărcinată în ziua a 14 a a ciclului menstrual

În acest caz, nu este neapărat, totul depinzând de durata ciclului menstrual și de momentul ovulației.

Cee ace trebuie să știi în acest caz este faptul că punctul de maximă fertilitate este în ziua ovulației și în ziua precedent, în general cu 12-16 zile înainte de următorul ciclu menstrual. Putem vorbi, așadar, despre o ovulație în ziua 14 în cazul în care ciclul este unul scurt, să spunem de 20 de zile, urmând ca în cazul unui ciclu menstrual lung, de 35 de zile de exemplu, momentul ovulației să fie undeva în jur de ziua 20.

În final, însă, regula aceasta de 14 zile este un adevăr theoretic, evidențiat în cazul femeilor care au un ciclu menstrual regulat de 28 de zile.

Poți efectua un test de sarcină imediat după ce ai făcut sex

În acest caz, testul de sarcină se poate realiza dup șase-sapte zile. De ce trebuie acesta efectuat după atâtea zile? Trebuie să treacă, neapărat, aceste zile de la fertilizarea unui ovul înainte ca organismal dumneavoastră să înceapă să producă hormonul de sarcină și încă câteva zile înainte ca nivelul acestuia să să fie suficient de mare pentru a putea fi înregistrat de un test de sarcină.