03/08/2015 De Mihaela Turcu 0

Copilul tau face sport?

Aceasta intrebare devine din ce in ce mai apasatoare in mediul in care traim. Datorita ritmului alert in care fiecare om isi traieste viata este dificil sa ne oprim sa „mirosim trandafirii”. Este greu, dar nu imposibil. Exista numeroase metode prin care il poti determina pe cel mic sa faca mai mult sport si sa petreaca mai mult timp in natura.

Cel mai simplu este sa ii cumperi o bicicleta. Asa vei sti cu siguranta ca cel mic se va bucura de natura si va face si miscare in acelasi timp. Iar daca vrei sa petreci la randul tau clipe de neuitat alaturi de cel mic poti oricand sa iti cumperi si tu o bicicleta si sa il acompaniezi.

Ce avantaje are mersul pe bicicleta?

Sursa foto: freerider.ro

Sursa foto: freerider.ro

1. Cardio – mersul pe bicicleta implica un anumit efort ce face inima sa bata mai repede. Asta inseamna ca sangele circula mai repede, organismul primeste mai mult oxigen si capata mai multa energie.

2. Protejeaza mediul – invatandu-l pe cel mic sa mearga pe bicicleta ii dai si un exemplu in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator. Cand nu folosesti masina, protejezi natura de emisiile toxice si il ajuti pe micutul tau sa constientizeze ca mediul inconjurator trebuie ajutat pentru a putea duce o viata sanatoasa si curata.

3. Te incarci cu soare – „iesi copile cu parul balai….” Suna cunoscut? Acum, in limbaj mai avansat ii spunem cura cu vitamina D. Ideea insa ramane aceeasi: lumina soarelui poate schimba dispozitia unei persoane si poate mentine pielea tanara si frumoasa. Desigur, copii nu trebuie sa isi faca griji pentru asta, insa e un ajutor pentru mamicile care sunt prinse cu tot felul de treburi si nu mai au timp de tratamente.

Biciclete mici sau mari pot inlocui cu succes o tableta sau un laptop. Desi acestea din urma ofera cu succes avantaje diverse, bicicleta aduce cu sine beneficiul sanatatii, al vitalitatii, al costului redus pentru transport precum si o silueta agera.