03/09/2019 De razvan 0

Cum amenajezi locul de joaca din curte dupa ce nasti

Organizarea unui loc de joaca pentru copii in curtea casei poate fi una dintre cele mai bune metode de a permite copiilor sa iasa din casa si sa se bucure de minunatul aer proaspat de afara, fara a fi nevoie sa te deplasezi in locuri indepartate de locul in care locuiesti. Totodata, amenajarea curtii intr-o maniera creativa te va asigura ca ii vei indeparta cu succes pe copii de console si de jocurile video, determinandu-i sa alerge si sa isi consume energia in timp ce se distreaza.

Iata o lista cu cateva idei interesante care sa te ajute sa amenajezi in mod eficient curtea pentru copii:

Alege dalele din cauciuc! Sigur, iarba de pe pamantul din curtea casei ii ajuta pe copii sa nu se raneasca prea mult atunci cand ei cad. Insa mai eficient pare a fi un pavaj din cauciuc. De cele mai multe ori, dalele de acest tip au caracter amortizor si se gasesc intr-o diversitate de culori, fiind astfel numai bune pentru locul de joaca pentru copii!

Elimina toate lucrurile ce pot pune in pericol sanatatea micutului! Inainte de orice, trebuie sa ai grija de siguranta copilului. Prin urmare, obiectele, instrumentele si suprafetele dure si ascutite trebuie indepartate sau ascunse. Daca exista garduri joase, cu margini ascutite, fa astfel incat acestea sa fie inaccesibile prin cresterea plantelor in ghiveci in fata lor.

Utilizeaza culori vii. Organizarea locului de joaca pentru copii trebuie facuta intr-un mod cat mai atractiv si mai captivant pentru cei mici. Iar asta presupune sa folosesti culori vibrante pentru a decora spatiul. Poti opta sa vopsesti peretele din spatele casei in orice tema draguta ii convine copilului tau. Sau poti sa pictezi usa sau peretele garajului.

Creeaza diferite zone. In loc sa organizezi curtea ca un singur loc mare, este recomandat sa o organizezi in diferite sectiuni. Poti aseza un leagan intr-o sectiune, o alta zona poate avea o groapa de nisip, o zona sa fie de activitati sportive, cum ar fi un cos de baschet, etc. Totodata, amenajeaza un loc de relaxare, in care copilul sa poata dormi, sa manance, sa stea, sa studieze, sa citeasca, sa picteze, etc.