jucarii-copii
03/09/2020 De Dana 0

Cum iti faci copilul sa se joace afara?

Desi este epoca tehnologiei, copiii trebuie sa cunoasca viata in toate formele ei, iar joaca afara este obligatorie. Jucandu-se in aer liber orice copil castiga sanatate si se poate bucura de o multime de alte avantaje, cum ar fi dezvoltarea reflexelor, stapanirea mai buna a emotiilor, dezvoltarea capacitatilor sociale si dezvoltarea puterii.

Din pacate, foarte multi parinti duc adevarate lupte de convingere pentru a-si lua copiii din fata ecranului de laptop, tableta sau telefon. Daca vrei sa iti vezi copilul jucandu-se afara, trebuie sa respecti cateva reguli simple.

Cum iti faci copilul sa se joace afara?

1. Da-i exemplul personal! Nu poti sa il convingi pe cel mic sa se joace in aer liber, atata vreme cat tu stai toata ziua in casa. Copiii au obiceiul sa isi imite parintii, asadar, daca iesi sa te joci cu el sau pur si simplu iesi sa faci miscare, va dori sa faca si el acelasi lucru.

2. Ofera-i jucarii pe care le poate folosi doar afara! Poti sa ii cumperi o multime de jucarii pentru afara, cum ar fi o masinuta electrica pentru copii, mingi de fotbal, baschet sau baseball, biciclete, zmeie, etc. Exista atat de multe jucarii interesante pe care copiii le vor indragi, incat nu va trebui sa ai un buget foarte mare, ci doar sa iti dai interesul;

3. Implica-te si creaza jocuri! Poti sa te implici in joaca celor mici si sa creezi jocuri cum ar fi vanatoarea de comori, catararile sau diversele intreceri. Atat copiii cat si adultii vor fi magnetizati de aceste jocuri si vor reusi sa elibereze endorfine si sa contureze amintiri de neuitat;

4. Creaza mister in jurul ideii de a iesi afara. Copiii iubesc misterul, asadar, este bine sa ii faci cat mai curiosi.

De cele mai multe ori, problema nu este la cei mici. Acestia stau pe telefon, tableta sau calculator pentru ca asa sunt obisnuiti si pentru ca vad acest lucru la parinti. Un parinte activ va avea intotdeauna un copil activ si sanatos, asadar, cel mai bun sfat pentru orice parinte este acela de a da un exemplu si de a face el activitati fizice. Pana la urma, exista cate un copil in fiecare, asadar, atunci cand te vei juca vei rememora momentele copilariei si te vei bucura din plin de ele.