test-de-sarcina
12/01/2015 De Mihaela Turcu 0

Cum sa faci un test de sarcina acasa?

Absenta nejustificata a menstruatiei duce orice femeie cu o viata sexuala activa la un singur gand: oare sunt insarcinata? Cel mai usor mod in care poti afla raspunsul la aceasta intrebare este folosirea unui test de sarcina. Sau chiar 2-3.

In ziua de astazi exista foarte multe tipuri de teste de sarcina care se pot face la domiciliu. Le poti cumpara cu usurinta din farmacie iar pretul lor variaza in functie de brand sau de numarul de teste dintr-un pachet.

Cum fac un test de sarcina acasa?

Nu iti trebuie foarte multa pregatire ca sa faci un test de sarcina acasa. Trebuie doar sa introduci testul intr-o proba de urina sau sa picuri cativa stropi de urina in fanta testului.

Cel mai indicat este folosirea primei probe de urina pe care o procuri dimineata. Aceasta proba mareste acuratetea testului deoarece concentratia de hormoni este mai ridicata in aceasta perioada a zilei.

test-de-sarcina

Sursa foto: mybebe.md

Buuun. Dupa ce ai facut asta, trebuie sa astepti cateva minute (2-3 minute, depinde de test). Fie ca iti doresti acest copil sau nu, aceste minute vor fi cele mai lungi din viata ta. Insa, cu inima in dinti trebuie sa privesti fereastra plasata pe test.

Daca iti apare doar o linie exceptand linia de control, atunci rezultatul este pozitiv iar familia se va mari cu un membru. Este important de retinut ca linia poate fi colorata mai mult sau mai putin. Indiferent de gradul de colorare rezultatul ramane acelasi: pozitiv.

Un alt sfat la fel de important este prezenta ‘indicatorilor de control.’ Aceasta linie arata daca testul este functional sau nu. Daca indicatorul de control lipseste atunci testul nu este functional.

Insa, indiferent de rezultat, testul trebuie repetat la cateva zile. Respectand instructiunile de pe pachet poti realiza un test de sarcina acasa, fara a te complica foarte mult. Insa la fel de important este sa consulti un medic specialist daca ai dubii sau vrei sa fii 100% sigura.

Sanatate si succes!