22/05/2015 De Mihaela Turcu 0

Cum să lupți împotriva căderii părului după naștere?

Dragi mămici, este normal să vă cadă părul după naștere. Nu trebuie să vă faceți probleme deoarece firul de păr își reia ciclul normal de creștere la maxim 1 an după naștere. Alăptarea este un proces important ce poate influența căderea părului în special în primele trei luni după naștere.

Acest lucru poate fi puțin dezolant deoarece în timpul sarcinii datorită schimbărilor hormonale părul devine mult mai bogat. Însă după nașterea copilului aceleași schimbări hormonale duc la stagnarea creșterii firului de păr. Perioada de stagnare este urmată de căderea părului și înlocuirea sa cu unul nou.

Așadar, acest lucru nu poate fi evitat. Însă poți ajuta părul să rămână puternic cu ajutorul unor mici trucuri.

Sursa foto: corpul-uman.com

Sursa foto: corpul-uman.com

1. Adoptă o alimentație bogată în antioxidanți și vitamine (vitamina B, zinc, fier, aminoacizi). Acestea se regăsesc în fructe uscate, soia, pui, pește, pâine intergrala, alune, semințe de dovleac, sau ouă.

2. Folosește produse ce includ cheratină, petrol, vitamina A sau alge marine. Acestea stimulează circulația pielii capului, ajută la regenerarea părului, îi conferă elsticitate și volum, protejându-l de poluarea din atmosferă.

3. Ulei de argan – la fel ca și uleiul de cocos, uleiul de argan hrănește pielea capului și îi oferă strălucire. Totodată luptă impotra căderii părului și a formării mătreții. Tot ce trebuie să faci este să aplici ulei de argan pe scalp și păr și să masezi capul, lăsând uleiul să acționeze timp de 20 de minute înfășurat într-un prosop.

Cel mai important este să eliminați stresul din viața de zi cu zi. Acesta contribuie la căderea părului și aduce mai multă frustrare în viața ta. În cazul în care aceste remedii naturiste nu te ajută să lupți cu căderea părului în timp este recomandată vizita la un medic specialist care poate oferi un consult de specialitate și soluții avizate.