31/08/2019 De razvan 0

De ce fiecare copil ar trebui sa invete limba engleza cat mai devreme in viata

In ziua de azi, limba engleza ar trebui sa fie una dintre cele mai importante materii din toate scolile din Romania. Specialistii considera aceasta limba ca fiind necesara nu numai pentru cultura generala a fiecarui copil si adult, dar si pentru a putea comunica in mod eficient cu persoanele din alte tari, dat fiind faptul ca, mai peste tot, granitele sunt deschise. Limba engleza reprezinta un culoar deschis spre vizitarea altor taramuri, spre cunoasterea persoanelor de alte nationalitati si spre dezvoltarea unor proiecte comune cu oameni care traiesc in locuri indepartate de tara noastra.

Deoarece este deja a doua limba de circulatie in Romania, fiind extrem de mult folosita in mai toate domeniile, limba engleza ar trebui sa fie invatata de copii inca de cand sunt mici, pentru ca doar asa ei se vor adapta societatii din viitor.

Boy, Girl, Hand In Hand, Kids, School

Iata, mai pe larg, cateva motive pentru care studierea limbii engleze ar trebui sa fie o prioritate pentru fiecare copil:

1.In prezent, engleza este, fara doar si poate, cea mai des vorbita limba de pe toata planeta, estimandu-se ca una din cinci persoane pot sa o vorbeasca sau sa o inteleaga.

2.Deoarece este limba tehnologiei, a stiintei, a diplomatiei si a turismului, limba engleza reprezinta un mare atu in CV-ul oricarei persoane, crescand in mod considerabil sansele de a obtine un job bine renumerat intr-o companie multinationala din Romania sau din afara granitelor.

3.Circa 400 de milioane din intreaga lume folosesc engleza ca prima limba. De fapt, aceasta este limba oficiala in 53 de tari! Prin urmare, sansele de a intra in contact cu o persoana vorbitoare nativa de engleza sunt destul de mari.

4.Limba engleza este, totodata, limba internetului, online-ului si a mass-mediei. Cele mai multe informatii de pe site-uri si forumuri le vei gasi asadar in aceasta limba. Iar pentru ca informatia reprezinta putere, cu siguranta vei dori sa cunosti cat mai bine engleza.

5.Spre deosebire de foarte multe limbi straine, engleza este destul de usor de invatat. Are un alfabet simplu, o gramatica care nu da batai de cap si, deoarece o auzim peste tot in filme si in muzica, poate fi invatata foarte usor.

Avand in vedere ca aceasta limba este atat de importanta, ideal ar fi sa iti inscrii copilul cat mai curand la cursuri de engleza. Si, cu cat este mai mic, cu atat mai bine! Pana la urma, copiii au capacitatea de a asimila cel mai bine informatiile noi atunci cand sunt mici!