13/11/2015 De Mihaela Turcu 0

Este bine ca taticul sa fie prezent la nastere?

Aceasta este o intrebare pe care foarte multi viitori parinti o au in cap atunci cand vine vorba despre nasterea unui copil. Taticii se intreaba daca ar trebui sa fie prezenti in sala de nastere pentru a-si sustine partenera, iar mamicile se indoiesc de capacitatea barbatilor de a suporta imaginile vizuale ce se vor desfasura in timpul unei nasteri.

Pe mine, ca femeie ce inca nu a avut un copil ma ingrozeste ideea de a naste. Sa asist la o nastere cred ca ar fi la fel de fioros ca statul in aceeasi cusca cu un leu. Insa la fel ca in cazul tuturor treburilor murdare, cineva trebuie sa o faca.

Ca in orice alta situatie, exista pareri pro si contra acestui subiect. Unii tati au fost incantati sa participe la aceasta experienta minunata, indragostindu-se pe loc de noul membru al familie. Insa sa nu credeti ca nu au fost si tati care au vazut lucrurile cu scepticism. Tot ce este nou este primit cu suspiciune pentru ca nimeni nu stie cum va decurge intreg procesul.

Ar trebui tatii sa asiste la nasterea copilului lor?

Sursa foto: mybebe.md

Sursa foto: mybebe.md

  1. Tensiunea se imparte la doi: atunci cand e si sotul tau in sala de nasteri poti fi mult mai linistita pentru ca poti imparti durerea, frustrarea si tensiunea cu el. A avea un copil este o chestie de cuplu, deci faptul ca sunteti impreuna in momentul nasterii copilului este un lucru ce va va lega si mai mult.
  2. Veti vedea amandoi copilul in acelasi timp – acesta poate fi un moment memorabil in viata unui cuplu. Sa isi vada copilul pentru prima data este o experienta ce nu poate fi descrisa in cuvinte. Si va fi un lucru de care va veti aduce aminte amandoi cu multa emotie.
  3. Nu te vei simti singura – desi probabil vei avea langa tine o echipa de medici extraordinara, ce se va ocupa de tine impecabil, nimic nu se compara cu sprijinul pe care ti-l poate oferi partenerul de viata. El te cunoaste cel mai bine, stie ce poti si cum sa te sprijine. Asa ca nu rata sansa de a-l avea alaturi pe cel care te sustine in tot ceea ce faci.

Tu ce decizie vei lua cand va fi timpul sa nasti? Il vrei langa tine pe partenerul tau sau nu? Spune-ne de ce!