29/08/2019 De razvan 0

Este manichiura sigura in timpul sarcinii?

Daca esti insarcinata, probabil ai auzit o multime de informatii legate de subiectul manichiurii in perioada sarcinii. Desi este necesara prudenta in privinta anumitor obiceiuri, exista anumite activitati de care, pur si simplu, nu trebuie sa te feresti.

Poti sa-ti faci manichiura la salon in timp ce esti insarcinata? Iata ce trebuie sa stii pentru a te bucura de un pic de rasfat fara a te simti vinovata.

Cercetarile lipsesc in ceea ce priveste majoritatea tratamentelor de infrumusetare in timpul sarcinii. Cu toate acestea, se pare ca este sigur sa te bucuri de o manichiura in aceasta perioada in care corpul tau experimenteaza atat de multe modificari. Medicii spun ca substantele din manichiura nu au cum sa intre in contact direct cu fatul din uterul mamei. Cea mai mare preocupare a gravidelor trebuie sa fie insa infectiile pielii care pot fi dezvoltate dupa vizita la salon.

manichiura
Sursa: http://tonistoenescu.ro/

Riscurile:

Indiferent daca esti sau nu insarcinata, ar trebui sa te asiguri ca orice salon pe care il alegi practica o igiena buna. Cand instrumentele utilizate in salon nu sunt sterilizate corespunzator, risti sa dezvolti infectii ale pielii sau ale unghiilor. Aceste infectii pot aparea imediat si pot sa dureze saptamani sau chiar luni pana sa fie vindecate. Printre aceste infectii se numara urmatoarele:

  • Infectiile bacteriene, cum ar fi paronichia, care determina inflamarea si inrosirea tesuturilor moi din jurul unghiei. Tratamentul pentru acest tip de infectie poate insemna administrarea de antibiotice sau chiar o mica incizie pentru drenarea zonei afectate.
  • Infectiile fungice, cum ar fi ciuperca piciorului (denumita si piciorul de atlet), care poate fi cu adevarat devastatoare pentru unghii. Aceasta apare in urma unei pedichiuri facute cu instrumente neigienizate si prezinta mancarimi intense ale picioarelor, zone de piele crapata sau basicata intre degete si roseata si arsuri in talpi. Tratamentul pentru ciuperca piciorului este, de obicei, sub forma de medicatie orala sau topica.
  • Infectiile virale, dintre care cele mai de intalnite sunt negii plantari. Petele pe care le vei vedea de la acest tip de infectie variaza in culori si sunt asemanatoare cu calusul. Ele pot fi tratate cu medicamente.

Cele mai multe produse pentru unghii, de la primere, oje, pana la solutiile de indepartare a ojei, contin compusi organici volatili. Este interesant de observat ca modul in care miroase un produs nu indica neaparat siguranta acestuia. Unele oje pot avea un miros intepator, dar prezinta un risc extrem de scazut. Iar altele pot sa nu aiba miros deloc, dar pot avea in componenta substante chimice puternice. Dintre toate substantele chimice din produsele de unghii, urmatoarele trei pot fi periculoase: toluenul, formaldehida si dibutilftalatul.