Fetiţă sau băieţel? Cum îţi poţi alege sexul viitorului bebeluş
Dacă vei întreba o viitoare mămică ce sex îşi doreşte să aibă copilul ei, îţi va răspunde că nu contează şi că e important ca acesta să fie sănătos.
Cu toate acestea, trebuie să recunoaştem că fiecare dintre noi ne-am dorit în secret să putem alege sexul viitorului copil. Poate că te-ai gândit la o fetiţă drăgălaşă care să-ţi semene, ori la un băieţel năzdrăvan care să-l moştenească pe tati. Sau… deja ai două fetiţe acasă şi te gândeşti că ar fi bine să aibă un frăţior.
Iată câteva metode naturale care te vor ajuta cu o probabilitate destul de mare să-ţi poţi alege sexul bebeluşului.
Alege momentul optim pentru concepţiei
Mai întâi identifică ziua ovulaţiei (de obicei, în cadrul unui un ciclu menstrual de 28 zile, ovulaţia are loc în ziua a 14-a). Pentru o mai bună estimare, poţi face acest lucru folosind teste de ovulaţie câteva luni la rând.
Dacă îţi doreşti o fetiţă, încearcă să ai contactele sexuale cu trei zile înainte de momentul ovulaţiei şi să le întrerupi în ziua cea mai fertilă.
Pentru cuplurile care îşi doresc un băieţel, ar fi indicat ca raportul sexual să aibă loc chiar în ziua ovulaţiei.
Care este explicaţia ştiinţifică din spatele acestei metode?
Femeia şi bărbatul vin cu câte un set de cromozomi sexuali, XX, respectiv XY. În timpul concepţiei fiecare contribuie cu câte un cromozom prin intermediul ovulului, respectiv spermatozoidului care îl fecundează. Ovulele sunt doar X, pe când spermatozoizii pot fi ori X, ori Y. Prin urmare, bărbatul este întotdeauna cel care determină sexul copilului.
Spermatozoizii X sunt mai rezistenţi şi au o durată de viaţă mai mare decât cei Y. Pe de altă parte, spermatozoizii Y sunt ceva mai rapizi, chiar dacă trăiesc mai puţin.
Prin urmare, dacă actul sexual are loc chiar în ziua ovulaţiei, există o probabilitate foarte mare ca viitorul tău bebeluş să fie băiat.
Fii atentă la regimul alimentar
De asemenea, dieta pare a avea un rol important în determinarea sexului viitorului făt. S-a constatat că o dietă bogată în peşte, legume, dar şi glucide te poate ajuta să ai o fată, iar un regim alimentar bogat în carne roşie şi gustări sărate, un băiat. Totuşi, e mult mai sănătos să optezi pentru o dietă echilibrată atât înainte de concepţie, cât şi pe timpul sarcinii şi alăptării.
Un recent studiu din Marea Britanie a arătat că există o corelaţie între numărul de calorii consumate zilnic şi sexul bebeluşului. Astfel, mămicile care au avut fetiţă au consumat, în medie, cu 180 mai puţine calorii pe zi decât cele care au născut băieţi. La aceasta s-a adăugat şi un consum mai scăzut cu 300 mg potasiu pe zi.
Ce spun teoriile populare
Internetul abundă de tot felul de metode neştiinţifice prin care îţi poţi alege sexul bebeluşului, de la ceaşca de cafea de dinaintea actului sexual, care ar stimula producţia de spermatozoizi Y, până la abordarea anumitor poziţii care pot face diferenţa. Totuşi, niciuna dintre aceste idei nu şi-a dovedit eficacitatea. Ba chiar unele dintre ele îţi pot înlătura orice şansă de a mai rămâne însărcinată vreodată. Spălăturile vaginale cu apă şi oţet pentru a avea o fetiţă au fost intens mediatizate la un moment dat, deoarece creează un mediu mai acid, care este ostil spermatozoizilor Y şi la care rezistă doar cei X. Cu toate acestea, specialiştii le interzic cu desăvârşire, deoarece pot determina arsuri la nivelul colului uterin şi creează un mediu ostil spermei în general.
Până la urmă, cuplurile ar trebui să fie fericite cu oricare dintre sexe… Important e să fie sănătos!