29/05/2019 De razvan 0

Florile de galbenele si sarcina

Nu toate produsele asa-numite suplimente si uleiuri naturale pot fi utilizate in siguranta in timpul sarcinii. Utilizarea oricarui preparat pe baza de plante trebuie discutata in prealabil cu medicul obstetrician. Galbenelele, cunoscute, de asemenea, sub numele de calendula, sunt niste plante pe care va trebui, cel mai probabil, sa le eviti in perioada celor 9 luni de sarcina, deoarece utilizarea acestora ar putea afecta negativ starea de sanatate a bebelusului.

Despre calendula:

Calendula este o planta ce se foloseste deseori intr-o varietate de scopuri medicinale. Utilizata si ca floare ornamentala, calendula este recunoscuta de secole pentru proprietatile sale antimicrobiene si antiinflamatorii.

Imagini pentru galbenele

Utilizari frecvente ale florilor de galbenele:

Luate intern, florile de galbenele, sau mai bine spus, ceaiul de galbenele, sunt folosite pentru a preveni spasmele musculare, pentru reducerea durerilor de menstruatie si pentru a reduce febra. Totodata, ceaiul de galbenele are calitatea de a ameliora durerile de gat, crampele si durerile de ulcer. Mai mult decat atat, alifia de galbenele este recomandata pentru reducerea inflamatiilor pielii si pentru vindecarea ranilor si eruptiilor cutanate. Alifia de galbenele se poate aplica, de asemenea, pentru a trata sangerarile nazale, hemoroizii, umflarile rectale si venele varicoase.

Pericolele din timpul sarcinii:

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca ceaiul si alifiile pe baza de calendula ar trebui evitate in perioada sarcinii deoarece utilizarea acestora ar putea duce la afectarea copilului in curs de dezvoltare. Deoarece are proprietatea de a favoriza inceperea menstruatiei, administrarea interna a ceaiului de galbenele poate provoca stimulare uterina, ceea ce poate duce la travaliu prematur. Totodata, deoarece inca nu s-au efectuat studii privind utilizarea in conditii de siguranta a calendulei in timpul alaptarii, aceasta ar trebui evitata pana cand bebelusul nu mai are nevoie de lapte matern.

Utilizarea topica a galbenelelor in timpul sarcinii:

Institutul National de Sanatate din Statele Unite ale Americii recomanda evitarea oricarei utilizari a calendulei in timpul sarcinii, deoarece este nesigura. Cu toate acestea, unele femei aplica allifii si creme din galbenele pentru a preveni sau pentru a reduce aparitia vergeturilor. Intr-adevar, lotiunile pe baza de galbenele, impreuna cu uleiurile cu vitamina E si alte plante medicinale au calitatea de a preveni dezvoltarea vergeturilor. Totusi, este mai bine sa utilizezi orice are in componenta calendula doar sub indrumarea obstetricianului pentru a te asigura ca bebelusul tau va ramane complet sanatos.