02/05/2014 De Mihaela Turcu Oprit

Importanta lichidelor in timpul sarcinii

Aportul de lichide necesar unei femei este foarte important. Iar atunci cand vorbim despre femeile insarcinate, introducerea lichidelor in alimentatie devine si mai importanta. Apa ajuta la eliminarea rezidurilor secretate de celule si imbunatateste functionarea ficatului si rinichilor, atat in cazul mamei cat si in cazul copilului.

Sursa foto: perfecte.ro

Sursa foto: perfecte.ro

In situatia femeilor insarcinate, un aport redus de apa duce la aparitia constipatiei, a travaliului timpuriu sau in cel mai rau caz, la avort. Exista si multe mamici ce se plang ca nu au lapte pentru a-si alapta copii. Acest lucru se datoreaza si faptului ca nu beau suficiente lichide. O cantitate de 2-2,5l de apa poate stimula productia de lapte matern intr-o maniera semnificativa.

Este foarte important ca tinerele mamici sa nu bea apa doar atunci cand li se face sete. Deseori, atunci cand se instaleaza setea organismul este deja deshidratat. Asa ca mai bine prevenim decat sa tratam. Pentru a incuraja consumul de apa este indicat sa folositi o cana filtranta. De ce?

Avantajele folosirii unei cani filtrante sunt diverse: veti avea mereu apa la dispozitie si nu va mai trebui sa carati multe sticle sau baxuri cu apa, veti putea imbunatati gustul, mirosul si aspectul apei si veti proteja mediul inconjurator deoarece nu veti mai spori aportul de plastic folosit pentru construirea sticlelor in care se transporta apa.

Aceasta cana este usor de folosit, este fabricata dintr-un material de calitate si poate fi pastrata si in usa frigiderului.

O hidratare corecta este recomandata tuturor femeilor insarcinate ce vor sa aiba o sarcina usoara si un bebelus sanatos. Pentru o mai buna asborbtie a lichidelor este indicat sa beti cantitati mici de lichide, la intervale scurte de timp.

Sanatatea este cea mai de pret avere pe care o avem, asa ca este foarte important sa avem mare grija de ea!