lumina-camera-copil
09/07/2019 De Dana Rusu 0

Lumina din camera bebelușului

Lumina din camera copilului este foarte importantă, deoarece nu trebuie să creeze umbre, să fie prea întunecată, ci să fie o lumină caldă și să nu influențeze sub nici o formă culorile din cameră din punct de vedere vizual.

Sursa de lumină din camera bebelușului poate influența somnul dar și starea psihică a copilului. Am să vă dau câteva sfaturi în cea ce privește iluminarea camerei bebelușului:

Imagini pentru Lumina din camera bebelușului

LĂMPILE ȘI VEIOZELE DE PERETE – acestea sunt cele mai indicate din cauză că, în momentul când copilul începe să meargă, se poate răni dacă sunt amplasate pe podea. Preferabil este să fie montate la un nivel la care copilul să nu poată ajunge iar prizele să fie mascate de un corp de mobilier. Lămpile și veiozele de perete sunt foarte variate în ceea ce privește modelul, deci ai de unde alege un model care să se asorteze cu tematica dormitorului sau mobilierul.

LĂMPI DE VEGHE PENTRU CONFORTUL BEBELUȘULUI – acestea pot fi foarte relaxante pentru copii pe durata somnului. Ele pot fi lămpi care se pun la nivelul prizei și lămpi care se pun pe masă, cele din urmă fiind ideale și disponibile în multe variante: cu CD player, cu senzor, diferite proiecții (acestea fiind perfecte pentru cel mic deoarece îl relaxează), etc.

ILUMINARE NATURALĂ (ferestre) – în privința ferestrelor se pot face mai multe artificii. În cazul în care intră prea multă lumină în cameră prin fereastră se pot pune aplicații special confecționate (cu forme prin care sa pătrundă lumina), se pot pune draperii sau perdele asortate cu camera (nu prea lungi, astfel încât copilul să nu poată ajunge la ele ca să se rănească trăgând de ele), iar pe exterior se poate lipi o folie de aluminiu, în timp ce pe interior o soluție bună ar fi un tapet colorat sau cu diverse desene.

Cât despre intensitatea luminii din cameră, aceasta diferă de la caz la caz. În cazurile în care este ora de culcare, se aprind becurile cu o intensitate a luminii mai joasă, asta pentru a crea starea de confort și de relaxare, iar în cazurile în care copilul citește, iși face lecțiile, desenează sau construiește, indicat este ca lumina să aibă o intensitate mai mare.