13/09/2018 De razvan 0

Medicamente pentru fertilitate – Avantaje si dezavantaje

Unele cupluri nu reusesc sa conceapa un copil fara a apela la asistenta medicala. Din fericire, stiinta a oferit rezultate incredibile in ultimii ani in ceea ce priveste rata de fertilizare, scotand pe piata mai multe tipuri de medicamente si tratamente din ce in ce mai eficiente. Daca medicul iti sugereaza sa iei medicamente pentru fertilitate, iata, in randurile de mai jos, cateva informatii despre acestea si despre modul in care pot sa iti influenteze organismul.

Pentru ce se folosesc medicamentele pentru fertilitate?

Medicamentele pentru fertilitate au starnit destul de multe controverse in ultimii ani. Deoarece nu cunosc prea multe informatii, multi oameni nu au incredere in ele. Adevarul este ca toate tipurile de tratamente de fertilitate au avantajele si dezavantajele lor.

Uneori, medicamentele sunt folosite pentru a prezice si pentru a identifica momentul ovulatiei femeii. Ovulatia este perioada din ciclul menstrual cand ovarele elibereaza ovule. Acela este momentul in care este posibila o sarcina.

De asemenea, exista medicamente care sporesc productia de ovule. Cu cat se elibereaza mai multe ovule, cu atat mai multe sanse sunt sa ramai insarcinata. In mod normal, o femeie elibereaza un singur ovul in timpul ciclului sau menstrual. Cresterea de ovule mareste asadar sansele de fertilizare.

Pe piata exista, totodata, medicamente pentru fertilitate adresate barbatilor, concepute pentru a mari numarul de spermatozoizi sau pentru a face spermatozoizii mai mobili.

Related image

Cele mai comune medicamente pentru fertilitate:

Genul acesta de tratament ar trebui urmat doar in cazul in care un cuplu nu poate concepe copii prin cai naturale. Dupa ce sunt epuizate toate mijloacele naturale, atunci medicul poate recomanda medicamentele pentru fertilitate. Unele dintre cele mai frecvente astfel de medicamente sunt:

  • Clomid – Este un medicament anti-estrogen, cunoscut oficial ca citrat de clomifen. Acesta este adesea prescris femeilor pentru a creste productia de ovule. Substanta sa activa stimuleaza productia de testosteron, putand astfel sa fie folosita si pentru cresterea productiei de spermatozoizi la unii barbati.
  • Gonal – F – Acesta copiaza actiunile FSH (hormonului de stimulare a foliculului). FSH este unul dintre hormonii care faciliteza meioza in ovare. Acest proces transforma celulele imature in oua mature.
  • Fertinex – Are proprietati similare cu Gonal-F. Principala diferenta este ca hormonul FSH utilizat este, de fapt, luat de la alte femei donatoare.
  • Novarel – Novarel copiaza hormonul LH (hormonul luteinizant) in organism. Acesta se asigura ca ovulatia se intampla in fiecare luna.

Avantaje:

Medicamentele pentru fertilitate au, in proportie de peste 50%, rezultate pozitive. Daca sunt administrate corect, acestea pot creste semnificativ sansele de conceptie.

Dezavantaje:

Din pacate, exista cateva aspecte neplacute legate de aceste tipuri de medicamente. Urmarea tratamentelor de fertilitate poate fi destul de costisitoare. Chiar si o singura pastila sau injectie poate fi considerata mult peste bugetul de care dispune un roman obisnuit.

Multe dintre aceste tratamente implica injectii, posibil multiple injectii pe o perioada de luni sau de ani pana cand femeia sa ramana gravida. Totodata, daca nu te simti confortabil in prezenta acelor, este posibil sa trebuiasca sa iei in considerare si alte optiuni.