08/07/2015 De Mihaela Turcu 0

Cat de important e numele copilului tau?

Numele copilului tau a unul din momentele cele mai delicate si adesea cele mai dificile. Poate chiar mai dificil ca travaliul. Sa nu exageram, totusi! Insa da, alegerea unui nume pentru cel mic e destul de complicat in special daca nu stii de unde sa incepi sau nu ai nici un pic de inspiratie.

Bunica mea mi-a povestit recent ca inainte, numele copilului nu era ceva atat de important ca in ziua de astazi. Cei patru copii ai ei s-au ales cu numele lor din diverse motive: doi (fata si baiat) au luat numele tatalui, o fata a fost numita la sugestia unei vecine, iar cealalta fata datorita unei inspiratii de moment.

Sursa foto: zoomdecor.ro

Sursa foto: zoomdecor.ro

In acest caz, copii au fost norocosi pentru ca n-au primit nume bizare sau inventate, insa se aplica aceasta regula tuturor copiilor? Din pacate, unii copii se pricopsesc cu niste nume care par ca nu se potrivesc  deloc personalitatii lor.

Fara nume rare

Desi fiecare isi doreste ca al sau copil sa fie unic, o stire prezentata de BBC arata ca numele rare pot aduce ghinion. Un nume rar poate influenta psihicul unui copil, viitorul unui adult precum si conceptia pe care o au oamenii despre frumusete.

Astfel, se pare ca un studiu realizat pe aproximativ 2,000 de copii aflati in clinici de psihiatrie a demonstrat ca baietii cu un prenume deosebit de cele uzuale manifesta tulburari de comportament in compartie cu cei care au un prenume comun.

In cazul domnisoarelor, acesta studiu a aratat ca ele sufera de tulburari precum gelozia sau obsesia in cazul in care au fost botezate cu un prenume rar.

Sursa foto: ziarulclujean.ro

Sursa foto: ziarulclujean.ro

Asadar, se pare ca mai bine ramanem la botezarea copiilor cu prenume obisnuite. Vestea buna e ca daca nu stii ce sa alegi, internetul iti vine in ajutor cu diverse liste inspirationale.

Nume de fete

Nume de baieti