27/05/2019 De razvan 0

Pilates in timpul sarcinii – Ce trebuie sa stii despre asta

Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care si le pun femeile gravide care vor sa ramana active in perioada celor 9 luni de sarcina este daca pot face sau nu pilates.

Ei bine, da! De fapt, pilates este una dintre cele mai bune forme de antrenament pe care le poti face atunci cand esti insarcinata. Exista programe de pilates adaptate pentru femeile insarcinate, care vizeaza chiar si muschii cu probleme , precum cei din podeaua pelviana, spate si abdomen.

Podeaua pelviana. O podea pelviana puternica va sprijini mai bine stomacul, vezica urinara si uterul in continua dezvoltare. Mai mult, aceasta ajuta la reducerea scurgerilor de urina, problema cu care multe femei se confrunta atunci cand sunt gravide, mai ales in ultimul trimestru.

Spatele. Intarind musculatura spatelui superior si inferior prin intermediul exercitiilor de pilates vei reduce durerile din aceste zone. Cand esti gravida, ai o greutate crescanda pozitionata in fata, fapt ce poate pune o presiune enorma pe patea inferioara a spatelui. Exercitiile de pilates te vor ajuta sa previi aceste dureri.

Imagine similară

Abdomenul. Deoarece sarcina face ca tesuturile si ligamentele sa fie mai flexibile, este mult mai usor sa te ranesti. Muschii puternici ai abdomenului ajuta la limitarea si impiedicarea copilului sa faca prea multe miscari atunci cand tu te misti. In plus, aceasta greutate din ce in ce mai mare din zona abdomenului te poate face sa-ti pierzi echilibrul si sa te lovesti (sau, mai rau, sa se raneasca bebelusul). Consolidand muschii abdomenului nu numai ca vei avea parte de o zona core mai puternica si mai stabila care sa sprijine copilul in crestere, dar iti vei imbunatati, de asemenea, postura, echilibrul si forta.

Alte beneficii ale exercitiilor de pilates pentru femeile insarcinate:

  • Te ajuta sa te relaxezi si sa iti controlezi respiratia, lucru ce iti va fi de mare folos in timpul travaliului.
  • Deoarece iti folosesti foarte mult bratele si genunchii pentru efectuarea exercitiilor, pilates te poate ajuta sa iti pozitionezi copilul corect in burtica, simplificandu-ti astfel nasterea.

Cand alegi o sala de pilates, asigura-te ca antrenorii de acolo sunt certificati si ofera programe speciale pentru femeile insarcinate.

In ceea ce priveste momentul potrivit pentru a incepe un program de pilates, ar trebui sa faci acest lucru inainte de a ramane gravida, urmand antrenamente obisnuite. Apoi, dupa ce ai aflat ca esti gravida, treci la un program special pentru femei insarcinate.