28/06/2019 De razvan 0

Plante medicinale de evitat in timpul sarcinii

Desi medicina a inlocuit majoritatea suplimentelor naturale cu produse farmaceutice sintetice, exista multi care inca prefera ierburile si plantele medicinale pentru a avea parte de aportul de nutrienti necesari si pentru a preveni sau trata diferite afectiuni medicale. Desi, de cele mai multe ori, plantele medicinale pot fi utilizate fara griji, gravidele ar trebui sa fie totusi mai precaute.

Multi practicanti ai medicinei chineze si naturiste considera ca ierburile sunt adesea mai bune, mai ieftine si mai sanatoase decat omologii lor medicali. Cu toate acestea, profesionistii din domeniul medical nu recomanda remediile pe baza de plante femeilor gravide, deoarece siguranta acestora nu este inca stabilita prin cercetari stiintifice ample. Spre deosebire de medicamentele eliberate pe baza de reteta, ierburile naturale si suplimentele de vitamine nu trec prin acelasi proces de examinare si evaluare de catre FDA.

Imagini pentru plants pregnancy

Astfel, consumatorii nu au cum sa stie daca un produs naturist va face ceea ce sustine eticheta si cat de sigur este. Informatii de incredere despre produs pot fi greu de gasit, ceea ce face ca cercetarea eficacitatii acestuia sa fie extrem de dificila.

Care sunt riscurile?

Desi plantele medicinale sunt naturale, nu toate sunt sigure in timpul sarcinii. FDA indeamna femeile gravide sa nu ia niciun produs pe baza de plante fara a vorbi inainte cu medicul lor. Gravidele sunt, de asemenea, indemnate sa consulte un instructor experimentat daca doresc sa ia plante medicinale in timpul celor 9 luni de sarcina. Unele produse de acest tip pot contine agenti contraindicati in timpul sarcinii. Totodata, exista ierburi care pot contine substante ce pot provoca avort spontan, nastere prematura, contractii uterine sau leziuni ale fatului.

Iata o lista cu cateva plante medicinale care sunt potential daunatoare in timpul sarcinii: