03/05/2014 De Mihaela Turcu Oprit

Primele simptome ale sarcinii

Intrebarea “oare sunt insarcinata” apare atunci cand o femeie activa din punct de vedere sexual incepe sa resimta anumite simptome asemanatoare celor ce prevestesc o sarcina. Cateodata insa aceste simptome pot fi inselatoare si pot induce in eroare. Corpul uman poate reactiona diferit atunci cand apar schimbarile hormonale specifice unei sarcini. Insa exista o serie de simptome precoce care au fost inregistrate in cazul celor mai multe sarcini.

Sursa foto: clubulbebelusilor.ro

Sursa foto: clubulbebelusilor.ro

Greturile – desi credinta populara spune ca greturile apar dimineata, aceastea se pot manifesta pe tot parcursul zilei. Pentru a reduce acest efect, asigurati-va ca ati mancat echilibrat si ca ati introdus in alimentatie ghimbirul. Acesta poate taia greata si va poate face sa va simtiti mai bine.

Intarzierea menstruatiei – un alt simptom foarte popular este intarzierea menstruatiei. Au existat desigur cazuri in care intarzierea menstruatiei a fost cauzata de alte elemente (stres, operatie, boala grava, etc.) sau menstruatia a continuat chiar si in timpul sarcinii.

Oboseala – in timpul sarcinii, corpul se schimba astfel ca are nevoie de mai multa energie pentru a sprijini atat rutina zilnica a mamei cat si dezvoltarea micutului. Pe langa asta, nivelul crescut de progesteron din corp are efect de sedativ, ceea ce acutizeaza starea de oboseala pe care o simte tanara mamica. In acest caz, cel mai potrivit lucru este sa va ascultati corpul si sa va odihniti.

Urinare frecventa – la aproximativ o saptamana dupa concepere veti incepe sa mergeti mai des la toaleta, dar urina va fi deasa si putina. Asta se intampla din cauza ca embrionul incepe sa se dezvolte si secreta un hormon de sarcina numit hCG. Acesta mareste cantitatea de sange din zona pelviana, iritand vezica si eliminand cantitati mici de urina.

Modificarea sanilor – modificarea sanilor este printer primele schimbari ce apar in cazul unei sarcini. Sfarcurile pot deveni mai sensibile, pot durea, pot avea umflaturi sau pot deveni mai inchise la culoare.

Acestea sunt principalele simptome ce pot aparea in cazul unei sarcini. Daca stiti ca aveti un motiv pentru ca sa banuiti ca sunt insarcinata, mergeti la medic pentru a confirma acest lucru.