31/07/2017 De Anca M 0

Șapte alimente care te ajută să te hidratezi în timpul sarcinii

E vară, e foarte cald, iar tu eşti însărcinată.

Deşi în mod normal eşti îndrăgostită de zilele însorite de vară, hormonii de sarcină şi kilogramele în plus vor amplifica efectele căldurii asupra corpului tău. Este foarte important să te hidratezi pentru starea ta de bine, dar mai ales pentru bebeluşul din burtica ta, a cărui dezvoltare poate fi afectată de deshidratare. Învinge căldura cu şapte dintre cele mai bogate alimente în apă, care te vor ajuta să te răcoreşti şi să te hidratezi în zilele toride de vară. Și nu uita să bei suficientă apă!

  1. Pepenele verde (conţinut în apă: 92%)

Pepenele verde este în topul alimentelor care te ajută să te hidratezi şi consumarea lui reprezintă chiar o modalitate plăcută să o faci în fiecare zi de vară. Adaugă o felie de pepene la fiecare masă sau pregăteşte-ţi o gustare răcoritoare punând alături o bucată de brânză proaspătă.

  1. Căpşunele (conţinut în apă: 91%)

Pe lângă multitudinea de nutrienţi, căpşunele conţin şi o mare cantitate de apă. Cu un conţinut de peste 90% apă, este o idee excelentă să le consumi ca atare sau adăugându-le în salate, în iaurt, în bolul cu cereale de la micul dejun, în smoothie şi în multe altele.

Foto Pexels

  1. Castraveţii (conţinut în apă: 95%)

Castraveţii reprezintă o alegere excelentă atunci când vrei o gustare hidratantă. Fă-ţi o salată grecească sau mănâncă-i împreună cu humus sau în orice altă combinaţie îţi doreşti.

  1. Salata verde (conţinut în apă: 95%)

Dacă tot vorbim de gustări hidratante, şi salata verde este o alegere la fel de bună. Pe timpul verii, adaugă de două sau de trei ori mai multă salată verde la gustările tale zilnice pentru a obţine o hidratare eficientă.

  1. Cantalupul (conţinut în apă: 90%)

Pepenii galbeni se găsesc din abundenţă vara, au preţuri rezonabile şi reprezintă o sursă importantă de apă. Pregăteşte-ţi bucăţelele de cantalup de seara pentru a avea o gustare răcoroasă în ziua următoare.

  1. Iaurtul (conţinut în apă: 85%)

Pe lângă doza de proteine şi calciu, iaurtul îţi oferă şi hidratare. Adaugă fructe de pădure proaspete porţiei de iaurt şi ai obţinut o gustare delicioasă.

  1. Îngheţata pe băţ (conţinut în apă: 94%)

Da, îngheţata pe băţ, dar nu oricare. Alege sortimentele care conţin foarte multe fructe integrale şi mai puţin zahar. Și mai bine, pregăteşte-ţi-o singură acasă, din iaurt semidegresat şi fructe întregi. În acest fel vei putea să controlezi conţinutul acesteia.