16/08/2015 De Mihaela Turcu 0

Sarcina si calatoria cu masina: sfaturi

Masina a devenit un bun indispensabil pentru foarte multe persoane. Aceasta poate scurta o calatorie si o poate face mai confortabila in comparatie cu alte mijloace de transport. Insa cum se impaca gravidutele cu mersul cu masina? Ce sfaturi sunt utile pentru viitoarele mamici care vor sa calatoreasca cu masina?

1. Foloseste centura de siguranta – desi poate fi foarte incomoda pentru burtica, centura de siguranta te va proteja pe tine si pe copilul tau in cazul unui incident neplacut. Asigura-te ca ai pus centura corespunzator: cea orizontala trebuie pozitionata sub abdomen si cea oblica de la nivelul umarului peste piept si printre sani.

Sursa foto: divahair.ro

Sursa foto: divahair.ro

2. Fa pauze regulate – nu merge niciodata mai mult de 4-5 ore. Daca ai de parcurs un drum lung, asigura-te ca iei pauze dese si cobori din masina pentru a te dezmorti si pentru a stimula circulatia sangelui.

3. Pozitioneaza scaunul la o distanta mare de bordul masinii si incearca sa stai cu spatele lipit de spatar. Ia in considerare faptul ca pieptul tau trebuie sa fie la o distanta minima de 25 de cm de bord pentru protectie maxima.

4. Opteaza pentru o costumatie cat mai lejera, in special vara. Eventual poti incerca costumatii in doua piese pentru a fi mai usor de dat jos atunci cand mergi la toaleta. De asemenea, vara incearca sa folosesti doar imbracaminte din bumbac sau in si alege incaltaminte comoda.

5. Documenteaza-te – daca pleci intr-o calatorie mai lunga, nu uita sa iei cu tine o copie a documentelor tale medicale. Totodata poti cauta numele spitalelor pozitionate pe traiectoria ta. Astfel, in cazul in care vei avea nevoie de ajutor medical vei sti la cine sa apelezi. Mai bine sa te stii in siguranta decat sa regreti ulterior.

Viitoarelor mamici, incercati sa va bucurati de sarcina cu momentele sale extraordinare dar si cu micile neajunsuri. Sunt momente unice cu care nu va veti mai intalni. Calatorie placuta!