13/08/2019 De Dana 0

Siguranta celor mici atunci cand folosesc o masinuta electrica

Orice parinte isi doreste sa isi vada copilul fericit, iar o masinuta electrica poate sa aduca acea doza de fericire care sa umple sufletul oricui. Totusi, nu orice masinuta electrica este buna pentru copilul tau si odata ce ai achizitionat acest produs, nu este indicat sa i-l oferi imediat celui mic.

Exista o serie de reguli de siguranta pe care orice parinte trebuie sa le respecte pentru a-l sti mereu sigur pe prichindelul sau.

1. Alege intotdeauna masinuta in functie de varsta. Producatorii de masinute electrice pentru copii tin cont de varsta atunci cand construiesc astfel de produse. Masinutele pentru copii de pana in 2 ani, spre exemplu, sunt gandite in asa fel incat sa poata fi controlate cu usurinta de catre parinti, sa nu aiba o viteza foarte mare si sa protejeze extrem de bine corpul celui mic. Masinutele destinate copiilor de peste 3 ani sunt mai complexe, necesita reflexe mai bine dezvoltate din partea celor mici si le ofera mai multa libertate. La peste 5 ani, masinutele electrice se aseamna din ce in ce mai mult cu masinile reale, fiind mult mai flexibile si oferind mai mult control copilului. Tine cont de varsta si riscurile de accidentare sunt minime!

2. Achizitioneaza toate accesoriile destinate protectiei. O casta de protectie, genunchiere, cotiere si tot ceea ce poate duce la evitarea ranirii, este bine sa fie prezente in dotarea care insoteste masinuta electrica. Este adevarat ca o astfel de masinuta circula incet, insa chiar si asa, riscuri exista si cu siguranta nu vrei sa ti le asumi.

3. Citeste cu mare atentie instructiunile de utilizare! Fiecare masinuta electrica este diferita, motiv pentru care trebuie sa citesti atent instructiunile pe care le are. Daca esti bine informat, riscurile scad si mai mult.

4. Asigura-te ca masina este folosita pe drumuri private unde nu se circula cu masini normale si unde drumul este pavat si nu prezinta pericole de accidente!

Daca reusesti sa respecti toate regulile de siguranta, vei descoperi imediat toate avantajele uriase pe care o masinuta electrica pentru copii le ofera: ajuta la dezvoltarea reflexelor celui mic, sporeste atentia la detalii si cel mai important, il face cat se poate de fericit.