30/09/2014 De Mihaela Turcu Oprit

Testele de sarcina detecteaza sarcinile extrauterine?

Nimic nu este mai frumos pe lumea asta decat sa afli ca vei avea un copil. Gandul ca o mica parte din tine va prinde viata in mai putin de 9 luni  nu te poate face decat sa radiezi. Insa exista si cazuri mai putin fericite in care sarcina nu se dezvolta normal, ci este o sarcina extrauterina.

Ce este o sarcina extrauterina?

O sarcina extrauterina sau ectopica este tipul de sarcina in care ovulul este localizat in afara uterului (trompa uterina, ovar sau cavitatea abdominala). Acest lucru poate pune in pericol viata tinerei mamici si desigur poate impiedica dezvoltarea favorabila a sarcinii. Nedepistata la timp, sarcina extrauterina poate duce la hemoragii interne. Tocmai de aceea este indicata observarea atenta a evolutiei sarcinii inca de la primele simptome.

Simptomele sarcinii extrauterine

teste_menopauza_explicatie

Cu ce se deosebeste o sarcina extrauterina de o sarcina normala? De cele mai multe ori in cazul sarcinilor extrauterine, pe langa simptomele obisnuite (lipsa menstruatiei, marirea sanilor, ameteli, greturi) mai pot aparea si crampe musculare, dureri in partea inferioara a abdomenului sau stari de lesin. In aceste cazuri o vizita la medicul ginecolog este cea mai buna solutie pentru a stabili cu exactitate sursa acestor simptome.

Testele de sarcina pot detecta sarcinile extrauterine?

Exista situatii in care testele de sarcina pot detecta o sarcina extrauterina. De ce? Pentru ca aceste teste sunt menite sa depisteze hormonul hCG secretat de placenta la scurt timp dupa fertilizare. Hormonul hCG apare si in cazul sarcinilor extrauterine si tocmai din acest motiv pot aparea confuzii grave. Cel mai indicat este sa mergeti la medic pentru a va asigura ca totul este in regula.

O sarcina este o binecuvantare insa aparitia unei sarcini extrauterine nu trebuie sa va deziluzioneze. Cu ajutorul divin si cel al medicilor veti reusi sa va pastrati sanatatea si sa aveti un bebelus normal si sanatos. Perseverenta si increderea dau roade!