test_de_sarcina_pozitiv
25/08/2013 De Dana Oprit

Testele de sarcina din Urina si Importanta lor

CELE MAI IMPORTANTE LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE STII DESPRE TESTELE DE SARCINA DIN URINA

Testele de sarcina sunt extraordinare pentru ca te ajuta sa scapi de stres si sa te relaxezi indiferent daca este vorba despre o sarcina dorita sau nu.
Precum orice alt produs de ingrijire personala, testul de sarcina este mult mai reconfortant sa il poti face acasa decat sa mergi pentru analize la spital / laborator intr-un mediu auster.
Daca faci un test de sarcina pentru prima data in viata ta, ar fi bine sa-i ceri farmacistei cateva explicatii sau, daca esti mai timida, cauta informatii pe internet.

test_de_sarcina_pozitiv

In prezent in farmacii poti gasi o multitudine de marci de teste de sarcina sub trei forme : banda, caseta, stilou. Toate cele trei forme iti vor arata rezultatul in maxim 5 minute.

Ce conteaza insa cu adevarat este SENSIBILITATEA testului de sarcina. Aceasta poate varia intre 10 mIU/ml si 25 mIU /ml.

Ce inseamna mIU? Simplu : miliunitati internationale pe milillitru – unitatea de masura internationala pentru hCG.
Ce inseamna hCG? hCG (human chorionic gonadotropine) este hormonul secretat de placenta in timpul sarcinii. Mai multe informatii despre acest subiect intr-un articol viitor.
De ce este importanta sensibilitatea testelor? Pentru ca toate femeile vor sa stie daca sunt sau nu insarcinate CAT MAI DEVREME.
Un test de sarcina cu sensibilitatea 10mIU / ml poate fi facut si la 8 zile de la data actului sexual!!!
Pe de alta parte testele cu sensibilitate 25 mIU pot fi facute cu cel mult 4 zile inainte de data probabila a menstruatiei.
Cand poti face testul de sarcina?
Desi cei mai multi producatori precizeaza pe ambalaj ca testul poate fi facut in orice moment al zilei, va recomand sa-l faceti folosind prima urina de dimineata. De ce ? Aceasta va contine cel mai ridicat nivel de hCG, prin urmare risc mai mic de obtinere a unui rezultat fals negativ.

Care este precizia testelor de sarcina?
Conform declaratiilor producatorilor, testele de sarcina au o precizie de 99%, sub rezerva respectarii intocmai a instructiunilor de folosire.

De retinut:
– Exista trei forme de teste de sarcina.
– Cele mai sensibile teste sunt cele de 10 mIU /ml.
– Puteti face testul la minim 8 zile de la data actului sexual (doar cele de 10 mIU). Este bine sa faceti inca un test dupa 2- 3 zile, pentru confirmarea rezultatului.
– Folositi prima urina de dimimeata pentru un rezultat cat mai sigur.
– Nu cititi rezultatul dupa mai mult de 5 minute.
– Testele de sarcina ies pozitive si in cazul sarcinilor extrauterine.

Indiferent de rezultat si in pofida procentului mare de certitudine, retineti insa ca testele de sarcina au doar un rol informativ si nu va scutesc de vizita la ginecolog