test-sarcina
19/08/2018 De Dana 0

Testul de sarcină Barza Ultrasensibil

Atunci când încerci să rămâi însărcinată, ai vrea să ştii şi cât mai rapid rezultatul, nu-i aşa? Nu e cazul să mergi la medic de fiecare dată când suspectezi că minunea s-ar fi întâmplat şi, în plus, trebuie să aştepţi ceva timp până să poţi face analiza sângelui. Deci, încă un stress în plus. Din fericire, ai foarte multe opţiuni de teste de sarcină de efectuat, în linişte şi cu discreţie, chiar la tine acasă.

Apărute pe piaţă încă din anii ’70, testele de sarcină la domiciliu s-au dovedit eficiente în depistarea sarcinii destul de rapid şi la un preţ rezonabil. În timp, acestea s-au perfecţionat continuu, ajungând sa aibă o sensibilitate foarte ridicată, o utilizare cât mai simplă şi să ofere un raspuns într-un timp cât mai scurt. Apariţia autotestului de sarcină a mai avut încă un efect pozitiv, femeile au început să meargă la medic încă din primele săptămâni de sarcină. Acest lucru înseamnă o mai bună monitorizare a sarcinii şi posibilitatea depistării precoce a unor probleme.

test-sarcina

Primul test de sarcină apărut în România, în urmă cu peste 20 de ani, dar şi unul dintre cele mai cunoscute, este Barza.

Ca orice viitoare mămică, ştim că eşti nerăbdătoare să afli rezultatul, chiar înainte să constaţi că ţi-a întârziat menstruaţia. Pentru a veni in întâmpinarea dorinţelor tale,specialiştii de la Barza au dezvoltat testul Ultrasensibil, ce poate fi utilizat cu 5 zile înainte de data probabilă a următoarei menstruaţii. Cu trei forme de prezentare, casetă, bandă şi stilou, testul Barza Ultrasensibil are o acurateţe de peste 99% şi depistează prezența hormonului hCG (gonadotropină corionică umană) în urină, încă din primele zile ale sarcinii, putând fi utilizat în orice moment al zilei. Rezultatul îl ai în doar 3 minute.

Cum se utilizează?

Testul de sarcină Barza Ultrasensibil poate fi utilizat cu 5 zile înainte de data probabilă a următoarei menstruații, în orice moment al zilei, însă ține cont că prima urină de dimineață conține cel mai ridicat nivel de hCG. Cu ajutorul acestui test poate fi depistată și sarcina extrauterină.

E foarte simplu de folosit. Pentru varianta casetă, pui cu pipeta 4 picături de urină în orificiul absorbant al casetei, aștepți 3 minute şi… gata rezultatul.

Dacă ai ales un test bandă, trebuie să colectezi urina într-un recipient curat și uscat, apoi să introduci testul în urină cu vârful săgeții în jos, până la linia marcată cu MAX, timp de 3 secunde. Aşază testul pe o suprafață plană și așteaptă 3 minute afișarea rezultatului. Rezultatul citit după 5 minute nu va fi considerat corect.

În cazul variantei stilou, trebuie să introduci capătul absorbant în urină pentru cel puțin 3 secunde sau direct sub jetul de urină pentru cel puțin 10 secunde.

Pui capacul dispozitivului de testare și astepți 3 minute afișarea rezultatului.

Cum se citește rezultatul?

Dacă ai mai folosit alte teste până acum, probabil eşti deja familiarizată cu interpretarea rezultatelor.

NU EȘTI ÎNSĂRCINATĂ – apariția unei singure linii roz în zona de control (C) indică un rezultat negativ.

EȘTI ÎNSĂRCINATĂ – apariția a două linii roz, o linie în zona de control (C) și o linie în zona de testare (T), indică un rezultat pozitiv.

TESTUL NU ESTE VALID, dacă în 5 minute nu apare nici o linie în zona de control (C), sau apare doar linia din zona de test (T).

Testul de sarcină Ultrasensibil Barza este recomandat de Societatea de Obstetrică şi Ginecologie din România.

În afara testelor de sarcină, Barza îţi pune la dispoziţie şi o gamă largă de alte produse, cum ar fi testele de ovulaţie, plasturii împotriva durerilor menstruale, şerveţelele intime cu bicarbonat de sodiu, dar şi testele de fertilitate feminină şi masculină.