test-sarcina
10/02/2015 De Mihaela Turcu 0

Tipuri de teste de sarcina

Testele de sarcina sunt folosite pentru a depista prezenta hormonului hCG (gonadotropina corionica umana), indicatorul sarcinii. Atunci cand apar simptomele specifice unei sarcini, femeile recurg la testele de sarcina pentru a putea clarifica marea intrebare: sunt sau nu insarcinata?

Tipuri de teste de sarcina

test-sarcina

Sursa foto: sanatate.bzi.ro

Exista 2 tipuri de teste ce se pot face atunci cand exista posibilitatea unei sarcini: testele de urina si testele de sange.

Testele de urina – acestea pot fi facute atat acasa cat si la cabinetul specialistului. Aceasta este cea mai frecventa optiune atunci cand ciclul menstrual intarzie mai mult de o saptamana. Ieftin, usor si comod, testul de sarcina este cea mai rapida solutie pentru a afla daca vei avea sau nu un copil.

Insa trebuie sa tii minte ca atunci cand testul de sarcina iese pozitiv trebuie sa te programezi pentru o consultatie la medicul specialist cat de curand.

Ce sa tii minte: atunci cand faci un test de sarcina acasa asigura-te ca verifici data expirarii testului. Un test pastrat in conditii proaste poate avea un rezultat pozitiv fals. Totodata, patrunderea substantelor straine in proba de urina poate genera si el rezultate false.

Testele de sange – aceste teste se realizeaza doar in cabinetul unui medic specialist. Datorita acestui fapt, femeile adopta aceasta metoda mai rar desi are o precizie de 100% si poate detecta sarcina chiar si la 6 zile de la ovulatie. Singura problema este ca acestea dureaza mai mult in comparatie cu cele de urina.

test-sarcina

Sursa foto: testsarcina.com

Atunci cand faci un test de sarcina, fie el de urina sau de sange trebuie sa tii minte ca medicamentele, alcoolul, menopauza sau alaptarea nu pot influenta rezultatul acestuia. Exista insa o exceptie: medicamentele care contin HCG (un hormon ce apare in timpul sarcinii). In acest caz, trebuie sa astepti pana la 2 saptamani inainte de a face un test de sarcina.

Asadar doamnelor, indiferent de ce alegeti, retine-ti ca cea mai buna metoda este o consultatie la medicul specialist. Astfel veti inlatura orice dubiu!