mamici-vesti
11/03/2015 De Mihaela Turcu 0

Vesti bune pentru mamici

Rasare soarele si pentru mamicile care se simteau coplesite de costurile analizelor pana acum. Conform unei stiri publicate de Romania TV, guvernul doreste sa asigure femeilor insarcinate analize decontate de stat, indemnizatii mai mari pentru concediile de maternitate precum si stimulente marite pentru intoarcerea la locul de munca.

Totodata a fost propusa cresterea indemnizatiei de maternitate de la 85% (din media veniturilor din ultimele sase luni) cat este in prezent, la 100%. Mamicile mai pot primi si un stimulent de 600 de lei (in comparatie cu 500 de lei) daca decid sa se intoarca mai devreme la munca.

mamici-vesti

Sursa foto: bzi.ro

Si nu in ultimul rand, doamnele care isi doresc sa se intoarca la munca dar sa lucreze mai putin pot opta pentru norma de 4 ore ce poate fi marita ulterior.

Si daca nici aceste stimulente nu va conving ca a avea un copil este o experienta unica atunci luati exemplu de la Alice Welch, o mama destul de ocupata. Cu 8 copii si o afacere pe mana, Alice reuseste sa nu-si piarda mintile. Cumva. Nu stim inca secretul ei dar e de admirat. Faptul ca provine dintr-o familie religioasa pare sa fie cheia succesului ei.

Asadar doamnelor, se poate si altfel! Multa sanatate si zile cat mai frumoase alaturi de cei mici!